Atatürk'ün "Türk olduğumun farkına vardım" dediği anıyı biliyor musunuz? Arap binbaşı Türk askerine tokat attı

Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ilk görev yeri olan Şam'da bir Türk askerine tokat atan bir Arap binbaşının anısını şöyle anlattı: "Benim hayattaki tek şerefim ve zenginliğim, Türk olmak." sözleri yeniden gündeme geldi.

Arap binbaşı Türk askerine tokat atıyor. Atatürk'ün "Türk olduğumun farkına vardım" dediği anıyı biliyor musunuz?

Arapların Türk düşmanlığı nereden geliyor?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, orduya katıldığı ilk günlerden itibaren yaşadığı bir anıyı asla unutmadı.

Türk olma fikrine her zaman önem ve öncelik veren Gazi Paşa, bir defasında "Türk olduğumun farkına vardım" diyerek anısını şu sözlerle anlatmıştı:

“Orduya ilk katıldığım günlerde, yaşlı bir Arap'ın 'Asil halkın çocuklarına nasıl kötü davranırsınız?' diye tokat attığı Anadolulu bir çocuğun iki gözyaşından Türk olduğumu anladım. Bunu onda gördüm ve yüksek sesle duydum. Bundan sonra Türkiye benim en derin kaynağım, en derin gurur kaynağım oldu. “Hayattaki tek şerefim ve zenginliğim Türk olmaktan başkası değildir.”

Tabii o tokatın arka planında Türk düşmanlığı var. Bunun bilincinde olan Atatürk, "Benim hayattaki tek şerefim ve zenginliğim Türk olmaktan başkası değildir" diyerek Türklük bilincinin önemini vurgulamıştır.

Not: Akademi'den 1905 yılında yüzbaşı rütbesiyle mezun olan Mustafa Kemal, 1905-1907 yılları arasında Şam'da 5'inci Ordu'da görev yaptı. Ordu komutasında görev yaptı.

ARAPLARIN TÜRK DÜŞMANLIĞI ONLARCA KATLİAMLA KANITLANDI

Kalem sahibi Araplar yüzyıllardır Türkleri karalıyor, aşağılıyor, başlarına gelen her felaketten Türkleri sorumlu tutuyorlar!
Bu tutum Arap kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.
İslam alimlerinden örnekler vermek gerekirse İbn Hacer ve Taberî'de de Türklerin Yecüc ve Mecüc ile eşit tutulduğu ve aşağılandığı hadislerine yer verilmektedir.

Arapların Türk düşmanlığı, aşağıda sayılan katliamlar ve ihanetlerle defalarca resmi olarak ortaya konmuştur.

İşte tarihte Arapların Türklere karşı yaptığı katliamlar:


Arapların Türklere karşı ilk saldırısı Halife Ömer döneminde gerçekleşti.
İslam orduları Kafkasya bölgesinde Hazar Türkleri ve Türgeş Türkleriyle karşı karşıya geldi.
Türklere (Hazar Türklerine) yönelik saldırılar Halife Osman döneminde de devam etti.
Halife Osman komutasındaki Arap orduları Hazar Türklerinin topraklarına girerek Derbent'i yağmaladı; Başkent Belencer'e yerleşti.
Arap saldırıları Emevilerin halifeliği ele geçirmesinden sonra da devam etti.
Bitti mi?
Bitmedi.
Arap saldırıları ve Türk ülkelerine yönelik yağmalamalar devam etti.
En şiddetli savaşlar Emeviler döneminde yaşandı.
Türkleri en dağınık ve birbirleriyle işbirliği yapamayacak durumda yakalayan Ebu Kuteybe komutasındaki acımasız Emevi ordusu, ele geçirebildiği tüm Türkleri katletti veya her ağaca bir Türk asarak öldürdü.
Ancak Litvanya'daki Karataylar gibi; Gagavuz halkı olarak Rusya'ya; Bulgar Türkleri ve Macar Türkleri gibi Avrupa'ya kaçmayı başaranlar canlarını ve kimliklerini kurtardılar...
Ve bu Türk boyları Araplara olan öfkelerinden dolayı Yahudi olmuşlar veya gittikleri ülkelerin dinini kabul etmişlerdir.

645'ten 800'e kadar süren Türk-Arap savaşlarının en önemli noktaları ve sonuçları;

100.000'den fazla Türk katledildi.
50.000'den fazla Jön Türk köle ve cariyeye dönüştürüldü.
Şehirler yağmalandı ve halkın sahip olduğu her şey "ganimet" olarak yağmalandı.
Tüm Türk tarihi varlıkları ve eserleri yok edildi, yakıldı ve yok edildi.
Dünyanın en büyük katliamlarından biri olan "Talkan katliamı"nda yaklaşık 40 bin Türk'ün kellesi kesilerek 4 fersahlık (yaklaşık 24 km) yol boyunca ağaçlara asıldı.
(Tarihte bu tür vahşetin çok az örneği vardır.)
Benzer şekilde Curcan katliamında da esir alınan 40 bine yakın Türk'ün nehir boyunca kafaları kesilerek nehir suyu kırmızıya boyandı ve cesetler ağaçlara asıldı.
"Teslim olursan canını bağışlarız" sözü tutulmadı ve "Şeriat söz bilmez" denilerek kadın erkek kılıçtan geçirildi.

Türkler, Çinlilerden bile bu kadar vahşet ve zulüm görmemiştir.

Arap subay ve memurların büyük çoğunluğunun Osmanlı hizmetindeyken devlete karşı faaliyet gösterdiği, bir kısmının ise daha etkin casusluk yaptığı tespit edilmiştir.

Şubat 1916'da düşmanın sürpriz saldırısı sonucu tarihi Erzurum kalesi düştüğünde, bunun Osmanlı ordusunun Arap subaylarının Çarlık Rusyası komutanlarına verdiği bilgiler sayesinde gerçekleştiği anlaşıldı.
Mekke Emiri Hüseyin, 11 Mart 1917'de Bağdat'ı ele geçiren General Mod'a "Bağdat'ı Turanlardan (Türklerden) kurtardığı için Allah'a şükrettiğini ve İngilizlerin başarısı için dua ettiğini" bildirecektir.
Çanakkale Savaşı sırasında 77. Arap Alayı, yoldaşlarını ateş altında bırakarak kaçtı.
Eylül 1918'de Arap askerleri Lawrence'ın kışkırtmasıyla Dera'da terk edilmiş bir hasta trenindeki tüm yaralı ve hasta Türkleri acımasızca öldürdüler.
Araştırmalara göre Yemen'de 300 bine yakın Türk öldürüldü. Bir ansiklopedideki bir not, kaybın boyutunu anlatmak için bu rakamı gereksiz kılıyordu: Tarih, Yemen'de ölen Türklerin sayısını bilmiyor ve bilmekten korkuyor!
Arapların Türk düşmanlığı günümüzde de devam etmektedir.
O Arapların milyonlarcası artık aramızda...
Kendilerini yurtlarından, vatanlarından uzaklaştırmanın sorumlusu olarak Türkleri görüyorlar...

Özgür Demirtaş'ın 'Kızıl Goncalar' analizi : "Kızıl Goncalar bir efsane... İzlemeyen kalmasın: Özgür Demirtaş'ın 'Kızıl Goncalar' analizi : "Kızıl Goncalar bir efsane... İzlemeyen kalmasın:

Kaynak: TÜRK KULAK