"6 Şubat depremlerinde Hatay'da hayatını kaybeden Taha Duymaz'ın annesi Meryem Duymaz, çocuklarıyla birlikte geçirdiği son günleri hatırlayarak duygusal anlar yaşadığını söyledi. Taha Duymaz, sosyal medyada yaptığı yemek videolarıyla genç yaşında fenomen olmuştu ve maalesef Kahramanmaraş merkezli depremlerde Antakya ilçesinde yaşanan felaketin kurbanlarından biri oldu.

Meryem Duymaz, her gün mezarlık ziyaretleriyle geçen bir yılı geride bıraksa da, kaybettikleri acısının hala taze olduğunu dile getirdi. Depremin ardından çocuklarının defnedildiği Güveççi Mahallesine her gün giderek duygusal bir süreç yaşadığını ifade etti. Mezar ziyaretlerinin kendisine bir nebze olsun huzur verdiğini, ancak acının hala geçmediğini belirten Meryem Duymaz, "Daha bugün ölmüşler gibi hissediyorum" dedi.

Depremin bir gün öncesinde çocuklarıyla geçirdiği anları hatırlatan anne Duymaz, yaşadığı zorlu süreci şu sözlerle anlattı: "Çok zor, Allah kimsenin başına göstermesin. Allah hepsine rahmet eylesin. İnşallah mekanları cennet olur. Çok üzgünüm, hiç unutmuyorum."

Her mezarlık ziyaretinde duyduğu üzüntüyü bir nebze olsun hafifletmeye çalışan Meryem Duymaz, "Depremin üstünden bir yıl geçti ama benim için dün gibi. Her gün buraya gelip gidiyorum. Buraya gelince üzülüyorum ama rahatlıyorum biraz. Melek, Taha, Umut, halası ve kocası 5 kişi öldü" dedi."

Engin Altan Düzyatan yeni yarışma programıyla ekranlara geri dönüyor Engin Altan Düzyatan yeni yarışma programıyla ekranlara geri dönüyor

(karar)

Kaynak: karar