Yapımcı Scooter Braun ile yaşadığı telif anlaşmazlığı nedeniyle eski albümlerini "1989- Taylor's Version" adı altında yeniden kaydeden Taylor Swift, 27 Ekim'de "1989" albümünü yeniden yayımladı.

Billboard 200 müzik listesinde 1 numara. Listelerdeki yerini yeniden kazanan Swift, rock'n'roll efsanesi Elvis Presley'in rekorunu kırmayı başardı.



Taylor Swift, "1989 (Taylor's Verison)" albümüyle müzik listelerinde zirveye yerleşti. 67 hafta kaldı. Swift, Presley ile birlikte, “1. Sırada en uzun süre kalan şarkıcı olarak tarihe geçti.

YILIN EN İYİ POP YILDIZI

Müzik kariyeri boyunca aldığı ödüllerle tarihe geçen Amerikalı şarkıcı, Billboard dergisi tarafından "Yılın En Büyük Pop Yıldızı" seçildi.

Müzik listelerinin zirvesinden hiçbir zaman ayrılmayan şarkıcı, bu yıl Billboard Müzik Ödülleri'nde En İyi Şarkıcı da dahil olmak üzere toplam 10 ödül kazandı.

YILIN EN ÇOK SATAN ALBÜMÜ

Ayrıca Billboard'a göre "1989 - Taylor's Version" albümü bu yılın en çok satan albümü oldu. Taylor bunu yaparak bir kez daha kendi rekorunu kırdı. Çünkü aynı isimli bir önceki albüm Swift'in "Midnights" albümüydü.

Gonca Vuslateri'nin bebeği doğdu: İsmini açıkladı Gonca Vuslateri'nin bebeği doğdu: İsmini açıkladı


SPOTIFY REKORUNU DA KIRDI

Grammy ödüllü sanatçı, ağustos ayında çıkardığı ve müzik tarihine geçen "Midnights" albümüyle Spotify'da aylık 100 milyon dinleyiciye ulaşan ilk kadın şarkıcı olarak başarılı kariyerine bir yenisini daha ekledi.

TIMES TARAFINDAN YILIN KİŞİSİ SEÇİLDİ

Swift, Time dergisi tarafından "Yılın Kişisi" seçilerek yıl boyunca ses getiren isimlerden biri oldu. Time, 2023 Yılın Kişisi seçilirken seçilen kişi, grup veya kavramın iyi, kötü veya güçlü olması gerekmediğini, etkisini yansıtması gerektiğini açıkladı.

Kaynak: HABERTÜRK