Altın fiyatları fırladı! 30 Nisan 2024 Salı Güncel altın fiyatları... Altın fiyatları fırladı! 30 Nisan 2024 Salı Güncel altın fiyatları...

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası ve enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çakar, “Tamamen kişisel kanaatim, enflasyonun istenilen seviyeye gelmesi 1 yıldan daha uzun bir süre olacak diye düşünüyorum” dedi.

Aynı zamanda Ziraat Bankası Genel Müdürü de olan Çakar, bunda içerideki kararlılık kadar uluslararası değişkenler, turizm gelirleri, ham madde fiyatları, Ukrayna savaşının etkilerinin de belirleyici olacağına işaret etti.

YATIRIM VE CARİ AÇIK VURGUSU

Faiz artışlarıyla birlikte başlayan sıkılaşmanın kararlı adımlarla sürdürüldüğünü, enflasyona yönelik olarak net kararlı bir duruş sergilendiğini söyleyen Çakar, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Enflasyonu yönetmediğimiz müddetçe yatırım ortamımızı sağlıklı bir şekilde yürütmek, fiyat ve finansal istikrarı sağlamamız mümkün olmayacaktır. Yatırım yapmak zorundayız. Yüksek değerli teknoloji üretimler yapmak zorundayız. Bunu ihracata çevirip cari fazla verecek veya cari açığı yönetecek seviyeye gelmeliyiz.”

‘KONUT KREDİ BAKİYESİ 447 MİLYAR TL’

Habertürk televizyonuna katılan Çakar, konut kredilerine ilişkin de konuştu.

Konut kredisi bakiyesinin 447 milyar TL olduğunu belirten Çakar, sene başından bu yana yüzde 24 oranında konut kredisi kullandırıldığını, Ziraat Bankası için bu oranın yüzde 26 olduğu bilgisini verdi.(halk)

Editör: Haber Merkezi