TCMB Başkanı Erkan'dan Enflasyon Mesajı: "Daha Yüksek Maliyetle de Olsa..."

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verdi. Erkan'ın "Algı, kabul, itibar devreye girmiyorsa, yüksek maliyetle de olsa enflasyonu patikaya oturtmaya kararlıyız" ifadeleri dikkat çekti.

Erkan, enflasyonun yüksek büyümenin bir maliyeti olduğu algısının sürdürülebilir büyümeye engel teşkil ettiğini belirtti. Ayrıca, fiyat istikrarının ve finansal istikrarın sürdürülebilir büyüme için gerekliliğine vurgu yaptı.

Sanayi Bakanı Kacır: TOGG 2025 Yılında Almanya'ya Adım Atacak Sanayi Bakanı Kacır: TOGG 2025 Yılında Almanya'ya Adım Atacak

Konuşmasında enflasyonla ilgili iyileşme belirtilerine değinen Erkan, enflasyonun ana eğiliminde bir gerileme olduğunu ifade etti. Kasım ayı öncü göstergelerinin enflasyondaki gerilemeyi desteklediğini belirten Erkan, enflasyonun tepe noktasına ulaştıktan sonra 2024 yılının ikinci yarısında gerilemesini beklediklerini açıkladı.

Erkan, önemli başlıklardan biri olarak da "TL'ye geçiş zamanı geldi" değerlendirmesini yaptı. Brüt uluslararası rezervlerin son 9 yılın en yüksek seviyesine çıktığını belirten Erkan, yatırımcı güveninin TL'ye geçişi desteklediğini ifade etti.

Ayrıca, reel sektör firmalarının likit bilanço yapıları, yüksek karlılıkları ve azalan borçluluk oranları sayesinde finansman maliyetlerindeki artış kaynaklı riskleri yönetebilecek kapasitede olduklarını belirtti.(karar)

Editör: Haber Merkezi