İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki bir tekel bayisinde meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Saldırıda yaşamını yitiren Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen, mahkemede yaptığı açıklamada, karşı taraftan davadan vazgeçmeleri için ağır teklifler aldıklarını belirtti.

CHP Biga İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez yaşamını yitirdi CHP Biga İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez yaşamını yitirdi

Erzen'e göre, kendisine 40 milyon lira, 13 yaşında erkek çocuk ve 11 yaşında kız çocuğu teklif edildi. Ancak bu teklifler reddedildi ve duruşma 10 Mayıs tarihine ertelendi.

İstanbul'daki Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Tarık Özer, Murat Özer, Azat Özer ve Servet Özer tutuklu bulundukları cezaevinden Ses Görüntülü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Tutuksuz sanıklar Adem Kılıç, Ercan Topçu, Hüsamettin Ahmetoğlu, şikayetçi Cantürk Erzen ve diğer mağdur ailelerin yanı sıra avukatlar da duruşmada hazır bulundu.

Cantürk Erzen, mahkemede yaptığı ifadede, saldırganların oğlunu öldürmek için tasarladıklarını ve bunun bir kan davası olmadığını belirtti. Ayrıca, karşı taraftan gelen maddi teklifleri reddettiğini ve cezalarını çekmeleri gerektiğini vurguladı.

Duruşmada sanıklardan Azat Özer, olay günü yaşananları anlatarak, olayın neden çıktığını ve nasıl gerçekleştiğini detaylandırdı. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, tutuksuz sanıkların adli kontrol kararlarının devamına hükmetti ve duruşmayı 10 Mayıs tarihine erteledi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edilirken, tutuksuz sanıkların da suçluyu kayırma suçundan cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: son dakika