Tekne Yanaştırma Tartışmasında Öldürülen Alper Uygun Davası: "Şeker Gibi Adamdı" Savunma

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde meydana gelen tekne yanaştırma olayında Alper Uygun'un öldürülmesiyle ilgili davada, sanıkların ilginç savunmaları gündeme oturdu. Olay, liman iskelesinde yaşanan bir tartışma sonucunda Ümit Büyükgöze tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıyla sonuçlandı. Savunma aşamasında, olayın nasıl geliştiğine dair farklı ifadeler ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi İçişleri Bakanlığı: Ankara Emniyeti'ne İlişkin İddialara Yönelik Müfettiş Görevlendirildi

Savunma: "Ağabeyimdi, Şeker Gibi Adamdı"

Tutuklu sanık Ümit Büyükgöze, ilk duruşmadaki savunmasında, olayın limanda bakımını yaptığı teknenin yerini değiştirmek istemeyen Alper Uygun ile yaşanan bir tartışma sonucunda gerçekleştiğini belirtti. "Ağabeyim" dediği Alper Uygun'un kendisine saygı gösterdiğini ve liman başkanı ile sorumlularının bilgisi dışında teknenin yerinin değiştirilmemesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Ümit Büyükgöze, tartışmanın ardından Alper Uygun'un ve yanındaki arkadaşlarının alkol ve uyuşturucu almış bir şekilde kendisine saldırdığını iddia etti. Savunmasında, Alper Uygun'un kendisine "Sen benim büyüğümsün, ağabeyimsin elini öperim" dediğini ve bu sırada Alper'i tutarak okşadığını ifade etti. Ancak oğlu Doğukan'ın, "Alper ağabey, niye bağırıyorsun, herkes bize bakıyor" dediğini ve Alper'in kendi oğluna saldırdığını belirtti. Olayın bu aşamada kontrolden çıktığını öne sürdü.

Ümit Büyükgöze, olay yerinde kaçacak bir yerleri olmadığı için silahını havaya ateş ederek kaçırmak istediğini savundu. Ancak, olayın kavgaya dönüştüğünü ve Alper Uygun'un silahın patlaması sonucu vurularak öldüğünü ifade etti. Suçlamaları kabul etmeyen Büyükgöze, kendisini savunma amacı güttüğünü iddia etti.

Maktulün Eşi: "Eşimi Bile İsteye Öldürdüler"

Alper Uygun'un eşi Burçin Uygun ise savcılığa verdiği ifadede, olayın planlı ve tasarlanmış bir saldırı olduğunu düşündüğünü belirtti. Eşinin limanda tekne tamiri yaptığını ve sanıkların da aynı işi yaptığını söyleyen Uygun, işlerinin azalması nedeniyle çekememezlik oluştuğunu düşündüğünü ifade etti. Eşinin, sanık Ümit Büyükgöze'ye yardım ettiğini ve ona ağabey dediğini vurgulayan Uygun, "Beraber yiyip içiyorlardı. Bize niye böyle yaptılar? Hiç mi acımadı çocuğuma, bana, eşime?" diye sordu.

Uygun, eşinin olay günü bir düğüne gitmeye hazırlandığını ancak şimdi cenazesine katıldığını dile getirerek, en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Dava süreci devam ederken, sanıklar hakkındaki suçlamalar ve savunmaların detayları mahkeme tarafından değerlendirilecek.(haber global)

Editör: Haber Merkezi