Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir, kalabalık bir katılımla başladı. Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen festival, üçüncü kez İzmir'de yapılıyor.

121 kurumun katılımıyla yapılacak festival, Türkiye'nin milli teknoloji ekosistemine önemli bir katkı sağlıyor. Türkiye'nin "milli teknoloji ekosisteminde" rol oynayan bakanlıklar, başkanlıklar, kamu ve özel sektör kuruluşları, akademik kurumlar ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu birçok kurum, TEKNOFEST İzmir'de yerini alıyor.

1 EKİM SON GÜN

Festival, 1 Ekim tarihine kadar sürecek ve birçok etkinlik, gösteri ve yarışma düzenlenecek. Festivalin resmi açılış töreni bugün saat 13.00'te gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST İzmir'in birinci gününde ziyaretçiler, "Bilim Şov", "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "Hürkuş ve Gökbey Müzikali", "Sahne Senin", "Uçan Çocuklar Akrobasi Gösterisi" ve Burak Yeter konseri gibi etkinliklerle heyecan yüklü anlar yaşayacak.

TEKNOLOJİ VE GİRİŞİM DENEYİMLERİ

Festival boyunca katılımcılar, çeşitli deneyim alanlarında yer alabilecek. "Dikey Rüzgar Tüneli", "İklim Tüneli", "Güneş Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temalı Çocuk Parkı", "Simülasyon Deneyim Alanları", "Katılımcı Stant Aktiviteleri", "Kara ve Hava Araç Sergisi", "Sıcak Hava Balonu" ve "Pedallı Uçuş Etkinliği" gibi etkinliklerle katılımcılar, teknoloji ve girişim alanlarında deneyimlerini artırabilecek. Ayrıca, festival süresince birçok yarışma da düzenlenecek.

Arçelik IF Design 2024'te 9 ödül aldı! Arçelik IF Design 2024'te 9 ödül aldı!

GÖZLER GÖKYÜZÜNDE OLACAK

TEKNOFEST İzmir'de Türk Yıldızları, Bayraktar Akıncı, Anka, Bayraktar TB2, F-16 Solotürk, Hürkuş, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (Üzüm Salkımı), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri, Caravan (Paraşüt atlayışları) gibi gösteri ekipleri ve uçaklar da bulunacak. Bu gösterilerle gökyüzünde heyecan verici zamanlar yaşanacak ve öğrencilerle ilk uçuş etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Müzikseverler de "Sahne Senin" etkinliği ile sahne tecrübesini yaşayacaklar. TEKNOFEST İzmir'e katılmak isteyen ziyaretçiler, kayıtlarını TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilir. (karar)

Editör: Haber Merkezi