Süper Lig'de yeni sezonun başlama tarihi belli oldu Süper Lig'de yeni sezonun başlama tarihi belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Fatih Karagümrük kulüplerini Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Bu adım, kulüp başkanları ve teknik sorumluların hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri sebepleriyle alındı.

TFF'den yapılan açıklamalara göre:

  1. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, hakem ve diğer müsabaka ekipleri için yapmış olduğu açıklamalar sebebiyle PFDK'ye gönderildi. Ayrıca sportmenliğe aykırı hareketleri ve hakareti nedeni ile de de disipline gönderildi.

  2. Beşiktaş Kulübü, sosyal medyadaki sportmenliğe aykırı hareketi ile hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk edildi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de sportmenliğe aykırı hareketi ile hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları sebebiyle disipline sevk edildi.

  3. Siyah-beyazlıların teknik sorumlusu Burak Yılmaz, Bitexen Antalyaspor maçı sonrasında hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları sebebiyle PFDK'ye gönderilen bir diğer ad oldu.

  4. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Fenerbahçe müsabakası sonrası yaptığı röportajdaki hakareti, sportmenliğe aykırı hareketi ile hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları sebebiyle disipline gönderildi

  5. VavaCars Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ise hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları ile sportmenliğe aykırı hareketi sebepleriyle PFDK'ye sevki yapıldı.

TFF Hukuk Müşavirliği tarafınca alınan bu kararlar, Türk futbolunun sportmenlik ve fair-play değerlerine uygunluğunun korunması maksadıyla atılmış olan adımlardır.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi