Binlerce kişinin mağduriyetine neden olan Thodex kripto para borsasına ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ikinci soruşturma da tamamlandı.

Aralarında Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 21 şüpheli hakkında 120 sayfalık iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianamede, aralarında Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 21 şüphelinin "suç mal varlığını aklama", "nitelikli dolandırıcılık" ve "örgüt kurma ve yönetme" suçlarından 11 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor. ".

VURGUNUN MİKTARI 94 MİLYON LİRA


Fatih Faruk Özer ile birlikte 7 şüpheli örgüt lideri, 13 şüpheli ise örgüt üyesi olmakla suçlandı.

İsrail Dışişleri Bakanı'nın Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına Türkiye'den sert yanıt İsrail Dışişleri Bakanı'nın Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına Türkiye'den sert yanıt

Mali Suçları Araştırma Kurulu, Thodex veri tabanını inceleyerek sistem üzerinden yapılan her işlemi inceledi. Derlenen rapora göre spekülasyonun tutarı 94 milyon lirayı buluyor.

Ayrıca kurbanların paralarının çoğunun kripto para birimine dönüştürüldüğü ve offshore borsalara aktarıldığı da tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin yakınları adına altın şirketi kurdukları da öğrenildi. Herhangi bir faaliyeti bulunmayan bu şirket üzerinden fiziki altın da satın alındı. 572 kişinin müşteki olduğu iddianamenin gönderildiği mahkemece kabul edilmesinin ardından başlayacak.

NE OLMUŞTU?


Arnavutluk'ta kırmızı bültenle aranırken yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında 31 Mart 2022'de hazırlanan iddianamede "suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ve yönettiği" belirtildi.

"Bilgi, bankacılık veya kredi sistemleri" ile "Ticaret aracını kullanarak dolandırıcılık" ve "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerine karşı dolandırıcılık" suçlarından 12 bin 164 yıldan 40 bin 562 yıla kadar hapis cezaları istendi. ve suça konu varlıkların aklanması."

7 Eylül 2023'te yapılan karar duruşmasında sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer, "nitelikli dolandırıcılık", "örgüt kurma, yönetme ve üye olma" ile "gayrimenkul kıymetini aklama" suçlarından suçlu bulundu. "Toplam 11.190 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: karar