Demirtaş, dün Diken’de yayınlanan yazısında emek ve özgürlük ittifakının iki bileşeni TİP ve Yeşil Sol’a, en yüksek sayıda milletvekili çıkarabilmek amacıyla bazı iller için taktik önermişti. Demirtaş, illere örnek de vererek şunları kaydetmişti:

“Halen zaman varken bazı kritik seçim bölgelerinde partilerimiz birbirlerinin lehine adaylarını geri çekecek taktik bir beceri gösterebilmeli ve bu kırgınlıkları da giderecek yoldaşça tutum alabilmeliler. Mesela Ankara, Antalya, Hatay, İzmir gibi yerlerde, bu şehirlerin bazı bölgelerinde yeni taktikler için geç değil.”

Diken’e konuşan TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Demirtaş’ın dikkat çektiği kritik seçim bölgeleri için hemen adım atılabileceğini belirtmişti.

Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür" Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür"

Gazete Pencere’den Hayri Demir’in haberine göre, TİP’in Ankara 1’inci bölgeden aday gösterdiği 13 ismin tamamı Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) giderek, adaylıktan çekildiklerini bildirdi. Böylece TİP’in söz konusu bölgede seçimlere girmemesi kesinlik kazandı.

Kaynak: www.diken.com.tr

Editör: Haber Merkezi