Humans2Venus'ün kurucusu ve başkanı olan Guilermo Söhnlein, Insider ile yaptığı röportajda yeni şirketinin Güneş Sistemin'de bulunan en sıcak gezegende bin kişilik koloni kurabileceği yönünde umutları olduğunu belirtti. Independent Türkçe'de aktarılan haberde; OceanGate'in kurucu ortağı ve Söhnlein'in arkadaşı Stockton Rush'la diğer 4 yolcunun, şirketin Titan adlı deniz gözlem aracının 3 bin 660 metreden fazla derinlikte içe doğru patlaması sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden iki aydan kısa süre geçmesinin ardından bu yeni girişim gündeme geldi. 2009'da Stockton Rush'la birlikte OceanGate'i kuran Guillermo Söhnlein, 2013'te şirketin kontrolünü devretmişti.

Söhnlein "OceanGate'i unutun. Titan'ı unutun. Stockton'ı unutun. İnsanlık büyük bir atılımın eşiğinde olabilir ve biz (tür olarak) kapatılıp statükoya geri itileceğimiz için bundan yararlanamayabilir" ifadeleri kullanıldı.

İNSANLARIN YAŞAMASI İMKANSIZ

Söhnlein, NASA'nın yeni bulgularının Venüs'ün atmosferinin yüzeyden ortalama 48 km uzaktaki küçük bir bölümünde insanların yaşama ihtimali olduğunu gösterdiğini belirtti.

NASA'ya göre Venüs'ün karbondioksitle dolu çok zehirli bir atmosferi var devamlı ısıyı hapsederek kaçak sera etkisi yaratan kalın, sarı renkte sülfürik asit bulutlarıyla kaplı. Öyle ki uzmanlar insanların Venüs'te yaşamasına imkansız olarak bakıyor.

Diğer taraftan Söhnlein, söz konusu engellerin inovasyonla aşılabileceğini savunuyor.

Söhnlein, Humans2Venus internet sitesinde yapılan bir paylaşımda, "İnsanlığa Dünya'dan uzakta kalıcı bir yuva hayal etmek söz konusu olduğunda, beni hep rahatsız eden bir zorluk var" dedi.

Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi

Rush'ın Titan'a dair güvenlik endişeleriyle ilgili birçok uyarıyı görmezden geldiğine dair eleştirileri karşısında Söhnlein, yaşamını yitiren yatırımcıyı ısrarla savunmayı da ihmal etmiyor.

Söhnlein, Insider'a "Bunun olumsuz çağrışımlar yapması gerektiğini düşünmüyorum çünkü bunun, insanlığın ilerlemesi için neredeyse kritik bir unsur olduğunu iddia edebilirsiniz" sözlerini kullandı.

Titan'ın 18 Haziran tarihinde içe doğru patlaması, ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı ile birlikte Kanada Ulaştırma Güvenliği Kurulu ve Fransız Deniz Kazaları Soruşturma Kurulu da dahil birçok denizcilik otoritesi tarafından soruşturuluyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi