SADECE 4 GÜN KULLANILACAK

Çorlu tren kazasında gerekçeli karar açıklandı Çorlu tren kazasında gerekçeli karar açıklandı

Geçtiğimiz süreçte gündemde yerini alan 65 yaş üzeri toplu taşıma kullanımı ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, bakanlıktan gelen desteğin sadece iki günü karşılayabildiğini döyleyerek yeni uygulama hakkında bilgileri paylaştı. Soydaş, 2 günde kendilerini fedakarlık yaparak 65 yaş ve üzeri vatandaşların ayın biri ile dördü arasında 4 gün olacak şekilde ücretsiz olarak toplu taşımayı kullanabiliceklerini söyledi

BİR AYDA 4 GÜN ÜCRETSİZ KULLANILACAK

Yapılan planlamaya uygun olarak şehit ve gazi aileleri, Emniyet ve basın mensuplarının ücretsiz bi şekilde toplu taşımadan her zaman yararlanabileceğini belirten Soydaş, "Bakanlığın verdiği 2 günlük taşıma desteğine biz de 2 günlük bir fedakarlık kattık. Daha önce konuştuğumuz dört gruptan ayrıca kalan ve ücretsiz gezme hakkı bulunan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1'i ile 4'ü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da rica ediyorum. Lütfen  diğer günlerde kamu araçlarını kullansınlar. Türkiye genelindeki artık tüm özel otobüsler sadece ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşımasına karar verildi. Geriye kalıcak olan 26 gün ücretsiz yolcu taşımayacak." açıklamasını yaptı.

BİLGİLENDİRME YAZILARI ASILACAK

Alınan karar doğrultusunda vatandaşlar ve otobüs şoförlerinin karşı karşıya gelmemesi için neler yapılacağı merak ediliyor. Yeni karar doğrultusunda cihazları sökmek gibi bir yetkileri ya da hakkı olmadığını belirten Soydaş, şoförlerin vatandaşları uyaracağını söyledi. Türkiye genelindeki tüm araçları bilgilendirme yazısı koyulacağını belirten Soydaş, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

“Arkadaşlarımızla verdiğimizkararda 'Kesinlikle vatandaşlarımızı kırmayın' yönünde katı kurallar da koyduk. Çünkü hiçbir vatandaşımızın incinmesini istemeyiz. Burada sadece dikkat çekmek istediğimiz şu; hiçbir zaman 'vatandaşlarımıza verilen hak geri alınsın' talebinde bulunmadık, bulunmuyoruz da. Sadece esnaflarımıza yaptığı hizmetin bedeli ödensin istiyoruz. Bu konuda da hiçbir vatandaşımızı üzmeden arkadaşlarımız gerekli uyarılarını yapacak. Bizi anlayışla karşılayacaklarını temenni ediyoruz”(karar)

Editör: Haber Merkezi