Adalet Bakanı Tunç: Cezaevlerinde 65 Bin 986 Öğrenci Bulunuyor Adalet Bakanı Tunç: Cezaevlerinde 65 Bin 986 Öğrenci Bulunuyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesi açıklarında teknenin alabora olduğundan şüphelenen sahil güvenlik ekipleri bölgede inceleme başlattı. Akçakale limanına getirilen alabora botun bomba olabileceği şüphesi bulunmasına rağmen, SAS komandolarının yaptığı dalış sonrasında şüpheli görülen ve şüpheli görülen cisim, Akçakale açıklarında fünye ile patlatıldı. 

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Mersin ilçesi açıklarında dün öğle saatlerinde bir balıkçı, suda yüzüstü yatan bir tekne gördü. Balıkçının durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Balıkçı teknesi yardımıyla Akçakale limanına sürüklenen gemi için güvenli alan oluşturuldu. İskeleye demirleyen teknede bomba olabileceğinden şüphelenen ekipler, limanı kordon altına alarak vatandaşların ve balıkçıların girişine izin vermedi. Denizde ve karada alınan yoğun güvenlik önlemleriyle sabah saatlerinde Kocaeli'den Trabzon'a gelen SAS komandoları limana daldı.

İtfaiye ekipleri de bölgedeyken, SAS komandoları birkaç saat süren dalış sırasında şüpheli bir nesne tespit etti. Gemiden çıkarılan cismin üzerine iliştirilen şamandıra, Sahil Güvenlik botu tarafından güvenli bir şekilde Mersin açıklarına getirildi. Güvenlik tedbirlerinin alındığı denizde şüpheli cisim fünye yardımıyla patlatıldı. Jandarma ekipleri patlama sırasında sahilde önlem alırken, tarama ve imha çalışmaları nedeniyle deniz trafiği geçici olarak durduruldu.

Öte yandan geminin, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sırasında Rus donanmasına saldırı hazırlığı yapmış olabileceği ve geminin fırtına ve dalgalarla Trabzon açıklarında sürüklendiği iddiaları da değerlendiriliyor. 

Kaynak: HABERLER.COM