Galatasaray, Sivasspor karşısında rekor peşinde! Galatasaray, Sivasspor karşısında rekor peşinde!

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur mücadelesinde Trabzonspor ile Manisa FK, Papara Park'ta karşı karşıya geldi. Maçın sonucunda Trabzonspor, Manisa FK'yı 3-1 mağlup ederek kupada adını son 16 turuna yazdırdı.

Ev sahibi ekip, galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Taxiarchis Fountas, 28 ve 69. dakikalarda Enis Destan kaydetti. Manisa FK'nın tek golü ise 15. dakikada Meriton Korenica'dan geldi.

Trabzonspor'un genç yeteneği Enis Destan, maçta attığı 2 gol ve 1 asistle önemli bir performans sergiledi. Ligdeki Antalyaspor maçında da fileleri havalandıran Fountas, Manisa karşısında da skora katkı sağladı.

Hakem Turgut Doman'ın maç boyunca kartına hiç başvurmadığı mücadelede oyuncular, kart görmeksizin tamamladılar.

Abdullah Avcı'nın yönetimindeki Trabzonspor, oynadığı son 7 resmi maçta mağlup olmayarak 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Bu sonuçla Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turuna yükseldi.

Türkiye Kupası'ndaki bir sonraki aşama için kura çekimi 22 Ocak Pazartesi günü yapılacak. Trabzonspor'un bir sonraki resmi maçı, ligde Galatasaray'ı konuk ederken, Manisa FK ise Keçiörengücü'ne konuk olacak.

Kaynak: karar