Kimlik ve ehliyet birleştirme işlemi, 21 Eylül 2020 yılından itibaren başladı. Bu uygulamayla beraber yuttaşlar yeni kimlik kartlarına ehliyet bilgilerini de yükletebiliyor. Böylece vatandaşlar artık kimlik ve ehliyetlerini ayrı ayrı taşımak zorunda kalmıyor, tek bir kart ile hem kimlik, hem de ehliyet bilgilerini kullanabiliyor.

EHLİYET VE KİMLİK BİRLEŞTİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Kimlik ve ehliyet birleşimi için gerekli dökümanar şunlar:

* Yeni kimlik kartı
* Eski ehliyet (varsa)
* Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik resim
* Randevu belgesi

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

‘BOZDOĞAN-30’ operasyonlarında 147 örgüt üyesi şüpheli yakalandı ‘BOZDOĞAN-30’ operasyonlarında 147 örgüt üyesi şüpheli yakalandı

Ehliyet ve kimlik birleşimi işlemi için başında randevu alınması gerekiyor. Randevu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden veya ALO 199 çağrı merkezinden alınabilir.

Randevu gününde nüfus müdürlüğüne gidildiğinde, başvuru sahibinin öncelikle kimlik bilgilerinin doğrulanması gerekiyor.

Arkasından, eski ehliyet (varsa) teslim alınarak yeni kimlik kartına ehliyet bilgileri yüklenir. İşlem tamamlandıktan sonra, başvuru sahibine yeni kimlik kartı teslim edilir.

EHLİYET VE KİMLİK BİRLEŞTİRME ÜCRETLİ Mİ?

Randevuyla yapılan kimlik ve ehliyet birleşimi işlemleri için Nüfus Müdürlüğü'nden ücret alınmıyor.

Sürücü belgesinin geçerlilik süresi dolduğunda tıpkı eski kartların yenilenmesi gibi, kimlik kartlarından otomatik olarak silinecek.

Öte yandan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına taşıyanların sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını açıkladı.(karar)

Editör: Haber Merkezi