''2020 başkanlıkt tercihi sonuçlarına müdahale teşebbüsü" suçlamasıyla yargılanan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın dava hakkında halka açık şekilde konuşmasına bazı sınırlamalar getirildi.

AA'nın Amerikan basınından aktardığına göre davaya bakan Hakim Tanya Chutkan, bugün Washington DC'de bir federal mahkemede görülen duruşmada Trump ve avukatlarının soruşturmaya ilişkin savcılar, tanıklar ve mahkeme personeli hakkında halka açık şekilde tenkit yapmasını kısıtlayacağını vurguladı.

'KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTEMEZ'

Chutkan, Trump'ın genel olarak Adalet Bakanlığını tenkit etme ve davanın "politik güdümlü" olduğunu belirtme hakkına sahip olduğu ancak savcılar ve duruşma personeline karşı "karalama kampanyası" yürütemeyeceği değerlendirmesini yaptı.

Trump'ın özel yetkili savcı Jack Smith'i "eşkiya" olarak nitelemesini örnek veren Chutkan, konuşma yasağının ihlal edilmesi halinde "lüzumlu yaptırımları" uygulayacağını belirtti ancak hangi durumda hangi cezaların verilebileceğine dair henüz bir bilgi paylaşmadı.

TRUMP TEPKİ GÖSTERDİ

"İngiltere Kralı Charles'ın Kanser Teşhisi Sonrası İlk Yurt Dışı Ziyareti: Fransa'ya Anma Etkinliği" "İngiltere Kralı Charles'ın Kanser Teşhisi Sonrası İlk Yurt Dışı Ziyareti: Fransa'ya Anma Etkinliği"

Trump ise kendi kurduğu sosyal medya platformu TruthSocial'dan yaptığı açıklamada, egemenin emrine "cadı avı" diyerek tepki gösterdi ve karara itiraz edeceğini kaydetti.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın atadığı Chutkan Kongre baskını davalarında, sanıklara savcıların arzından daha yüksek cezalar vermesi öğreniliyor.

Trump, ağustosta Chutkan'ın baktığı davada, "adaletli suçlanmasının muhtemel olmayacağını" öne sürerek, reddihakim arzında bulunmuştu. Chutkan ise davadan çekilmesi için bir sebep görmediğini ve çekilmeyeceğini belirtmişti (duvargazate). 

Editör: Haber Merkezi