İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şato Kütüphane Bahçesi'nde gerçekleştirilen toplantıda 2019-2024 döneminde hayata geçirdiği çalışmaları anlattı. Ayrıca, CHP tarafından aday gösterilen Cemil Tugay'ın seçim çalışmalarına katılmamasına ilişkin de konuştu.

AKP İl Meclis Üyesi İbrahim Efe'ye disiplin soruşturması başlatıldı! AKP İl Meclis Üyesi İbrahim Efe'ye disiplin soruşturması başlatıldı!

Soyer, göreve geldiğinde belediye şirketlerinde çalışan kişi sayısının 27 bin 271 olduğunu, bu sayının bugün ise 34 bin 239'a çıktığını belirtti. Ayrıca, 2019 yılı mart ayında belediyenin borcunun 5 milyar lira olduğunu, bu rakamın 2024 yılı şubat ayında ise 25,7 milyar liraya yükseldiğini ifade ederek, borcun euro bazında yüzde 3,4 azaldığını aktardı.

kk.jpg

Soyer, Cemil Tugay'ın seçim çalışmalarına katılmamasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Sonuç itibarıyla ben aday gösterilmedim. Yani üstelik anketlerde başarısız çıktığıma dair ifadeler kullanıldı. Hatta daha yeni Sayın Genel Başkan bir açıklamada bulunmuş 'geçmişte bazı sorunlar vardı' falan demiş. Dolayısıyla benim, hani 'başarısız' bulunan bir belediye başkanının, hani 'sütte leke var onda yok' denilen bir başkan adayının yanında olması ona zarar verir."

Soyer, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisinin yeniden aday gösterilmemesi konusunda etkili olup olmadığına yönelik soruya da cevap verdi. İmamoğlu'nun müdahalesinin olmadığını ifade etti ve kendisinin de buna inandığını dile getirdi.

DEM Parti ile olan ilişkisine de değinen Soyer, siyasi içerikli bir bağlantı olmadığını, bunun daha çok insani bir bağ olduğunu vurguladı ve gönül bağı kurduğu tüm dezavantajlı gruplarla ilişkisinin olduğunu ifade etti.

Kaynak: Karar