Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülünün sahibi Tunç Kurt oldu Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülünün sahibi Tunç Kurt oldu

Tunceli'deki Tarihi Alan Turizme Kazandırılacak

Tunceli'de bulunan ve Urartular tarafından inşa edildiği düşünülen "Gelin Odaları" olarak bilinen tarihi alan, turizme kazandırılması amacıyla bir çalışmanın başlatıldığı haberi geldi.

Tunceli il sınırlarında, Pülümür ilçesine 3 kilometre mesafede bulunan bu tarihi alan, "Gelin Odaları" adıyla yöre halkı tarafından tanınıyor. Bu alanda, Urartular tarafından yaklaşık 2 bin 700 yıl önce inşa edildiği düşünülen kral tahtları, tutsakların cezalandırıldığı zindanlar, oyularak yapılmış kayalar, taş merdivenlerle çaya ulaşımı sağlayan gizli bir geçit gibi önemli tarihi izler bulunuyor.

Tunceli Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansı koordinesinde, Tunceli Müzesi ve İl Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle bu tarihi alanın turizme kazandırılması için bir çalışma başlatıldı. Urartular dönemine ait olduğu düşünülen bu önemli tarihi alanın röleve ve çevre düzenlemeleri için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Kültür Müdürü İsmet Ulaşoğlu, Müze Müdürü Kenan Öncel, Fırat Kalkınma Ajansı İl Müdürü Murat Ortak ve Arkeolog Özgür Şahin, tarihi alanı yerinde inceleyerek, turizme kazandırılması için güzergahları değerlendirdiler. Bu önemli çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Tunceli'deki bu tarihi zenginlik, ziyaretçilere açılarak bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlayacak.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi