"Korkusuz Korkak" filmindeki Gaddar Kerim, "Umudumuz Şaban" filmindeki Mardinli Arif ve "Tatar Ramazan" filmindeki Cıbıl Halil karakterleriyle hafızalara kazınan usta oyuncu Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yeşilçam oyuncularına vefa eksikliği olduğunu dile getiren Taşdemir, "Günümüz sinema sektöründe saygı da yok. Bizim gibi oyunculara da efsane yönetmenlere de saygı gösterilmiyor. Çok kıymetli yönetmenlerimiz, Arif Memduh Ün, Natuk Baytan, Osman Fahir Seden, Kartal Tibet, Remzi Jöntürk. Bu isimleri anmadan geçersem çok ayıp olur, Allah rahmet eylesin" demişti.

Yıldız Tilbe'nin Sert Vasiyeti: ''Cenazeme Gelirlerse Taşlayın'' Yıldız Tilbe'nin Sert Vasiyeti: ''Cenazeme Gelirlerse Taşlayın''

1942 yılında Erzurum'da doğan Hikmet Taşdemir, genç yaşta tiyatro topluluklarında çalışmaya başladı. Yardımcı rollerde birçok filmde yer aldı.

Türk sinemasının kötü adamı olarak tanınan Taşdemir, Yılmaz Güney'in "Umutsuzlar" filminde "Parmaksız" lakaplı bir kiralık katil karakterini canlandırdı. Ayrıca "Arka Sokaklar" dizisinde de rol aldı

Kaynak: ntv