Şehit yakınları cenaze törenleri sırasında ayakta durmakta zorlandı. Kuzey Irak'ın Pençe Kilit Harekatı bölgesinde terörist taciz ve sızma girişimlerinde hayatını kaybeden 9 askerimizden 'si bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Dün Kuzey Irak'ta düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerimiz toprağa verildi.

ŞEHİT ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üsse sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada doğum gününe 5 gün kala şehit olan sözleşmeli piyade er Emrullah Gülmez (23), Göksun Kahramanmaraş İlçesi'ndeki memleketine doğru son yolculuğuna çıktı.

Törende şehidin annesi Dürdane Gülmez (58) gözyaşlarına boğuldu ve ayakta güçlükle durdu.

Törende şehidin 7 kardeşi de gözyaşlarını tutamadı. dakika ile şehidin babası Hasan Gülmez'i (74) sakinleştirmeye çalıştı. Gülmez'in 17 Ocak'ta doğduğunu, eğer şehit olmasaydı o gün arkadaşlarıyla birlikte doğum gününü kutlayacaklarını öğreniyoruz.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreni, şehidin Libya'da görev yapan kardeşi Peder Uzman'ın da huzurunda gerçekleşti.

Astsubay Adem Gülmez de hazır bulundu. yılında Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan sözleşmeli piyade erinin cenazesi Göksun'da defnedildi.

ŞEHİT DELEN'İN YAKINLARI AYAKTA GÜÇLÜKLE DURABİLDİ

Zorlukla ayakta durabildiler Piyade Teğmen Gökhan Delen (31) de bugün toprağa verildi. Bugün memleketi Aksaray'a gelen Delen'in naaşı, Somuncu Baba Külliyesi morgundan alınarak, önce af dilemek üzere şehidin Ereğli Kapı ilçesindeki baba evine götürüldü.

Helallik aldıktan sonra konvoyla ayrılan şehidin naaşı, Aksaray Ulu Cami'ye götürüldü. Yüzlerce vatandaşın katıldığı törende terörü kınayan sloganlar da atıldı.

Şehidin babası Bayram Delen (56), annesi Zeynep Delen (55) ve ayakta güçlük çeken kardeşleri, şehidin teğmen tabutu başında gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, öğle namazının ardından okunan cenaze namazının ardından Aksaray Şehitliği'nde defnedildi.

Törene Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, milletvekilleri, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Jandarma Komutanı, Jandarma Albay Mehmet Ali Bayer, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan sözleşmeli piyade erinin cenazesi Göksun'da defnedildi. 

ŞEHİT MURAT ATAR, MEMLEKETİ ORDU'DA DEFNEDİLDİ

Ordu'nun İkizce İlçesi'nde düzenlenen anma törenine, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki teröristlerle çıkan çatışmada şehit olanlar katıldı. Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Ordu Valisi Muammer Erol, AK Ordu Partisi Şehitlerin anma törenine katıldı.

Milletvekili Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, CHP Ordu Milletvekili Seyit Toruń, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Ordu Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesi, Samsun Garnizonu. Toplantıya; Orgeneral Davut Ala, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, bazı kaymakam ve belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı ve çok sayıda vatandaş. Atara'nın babasının 2021 yılında motosiklet kazasında öldüğü biliniyor.

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan sözleşmeli piyade erinin cenazesi Göksun'da defnedildi.

ŞEHİT KÖROĞLU, AİLESİNİN TEK ERKEK EVLADIYDI

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun naaşı, dün akşam saatlerinde memleketi Giresun'un Görele ilçesine nakledildi. Şehit için bugün Görele'deki hükümet binası önünde anma töreni düzenlendi. Şerif Ali ve Fatma Köroğlu'nun tek oğlu şehit Ahmet Köroğlu'nun cenazesine Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci, Giresun Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Giresun İl Jandarma Komutanı ve Jandarma Albay katıldı.

3 çocuk babası ve şehit yakınları: Özgür Özer, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AK Parti TBMM İstanbul İdari Başkanı Hasan Turan, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar.

Törenin ardından şehit için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı ​​ve Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay'ın cenaze namazının ardından piyade uzman şehit Astsubay Çavuş Ahmet Köroğlu, Çatakkırı Köyü aile mezarlığında toprağa verildi.

Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme:  Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme: Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan sözleşmeli piyade erinin cenazesi Göksun'da defnedildi.

"KUZUM SENİ BÖYLE Mİ GÖRECEKTİM?"

 Sözleşmeli Piyade Er Kemal Batur'un (23) naaşı memleketi Niğde'de toprağa verildi.Törende Şehit Batur'un kardeşi Cebrail Batur, kardeşinin askeri kamuflaj pelerini giyerek tabutunun önünde fotoğraf çektirdi. Batur, "Ağlamayacağım, ayakta duracağım" dedi.

Törende şehidin anne ve babası oğullarının tabutunu öperek gözyaşlarına boğuldu. Hatice Batur'un annesi: "Canım, seni böyle mi görmek zorundaydım?" dedi.

Bekar ve 4 erkek kardeşten en büyüğü olduğu öğrenilen şehit Batur'un naaşı, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları içinde defnedildi.

ŞEHİT EVCİN DE ESKİŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üsse ulaşmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Şehit Asker Muhammed Tunahan Evcin de son yolculuğuna Eskişehir'e uğurlandı.

Şehidin ağabeyi Erdinç Evcin zaman zaman ayakta durmakta zorlanırken, annesi Ferah Evcin ve ablası Ümmühan Evcin de zor anlar yaşadı.

Emekli polis memuru olan babası Nazif Evcin ise şunları söyledi: “Muhammed çok parlak bir çocuktu.

Birlik ve beraberliğe gerçekten ihtiyacımız var."Şehitlerimiz için dua edin" diye bağırdı. Vatandaşların da katıldığı cenaze töreninde terörü kınayan sloganlar atıldı.

Kaynak: haberler.com