Şanlıurfa'da 1 Mayıs Günü İş Kazası: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Şanlıurfa'da 1 Mayıs Günü İş Kazası: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Türkiye, geniş coğrafyasında barındırdığı zengin biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Son günlerde ise Türkiye'nin doğal yaşamına özgü nadir bir olay, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından duyuruldu. Bakan Yumaklı, ülkede ilk kez kaydedilen beyaz tüylü 'Albino çakal'ın görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

Bakan Yumaklı, yaptığı paylaşımda "Bugün doğada nadir görülen bir olaya tanıklık ediyoruz..." ifadeleriyle dikkat çekerken, Türkiye'nin biyolojik çeşitliliğine bir katkı daha sağlandığını belirtti. 'Albino çakal'ın görüntülerini paylaşan Bakan Yumaklı, "Ülkemizde ilk kez 'Albino çakal' kayıt altına alındı. Ömrün uzun, yeşil vatan her daim yuvan olsun. Bu özel ve nadir güzelliği fark edip kayıt altına alarak Milli Parklar ekiplerimize ulaştıran doğasever çiftçimiz Ramazan Gül’e teşekkür ediyorum. Yaban hayatı zenginliğimizin ve bu nadir güzelliklerimizin hep birlikte farkında olacak ve koruyacağız." ifadeleriyle çiftçi Ramazan Gül'e teşekkür etti.

Kaynak: karar