Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye çapında faaliyet gösteren 101 teknoparkta, 2 binden fazla kuluçka firması ve toplamda 9 bin 800'den fazla teknoloji girişiminin 100 binden fazla istihdam sağladığını ve bu teknoparklardaki büyüme oranının 10 milyar olduğunu bildirdi.

Instagram, Özel Mesajlarda "Yazıyor" İbaresini Kapatma Özelliği Getiriyor Instagram, Özel Mesajlarda "Yazıyor" İbaresini Kapatma Özelliği Getiriyor

Bakan Kacır, İstanbul'da düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Dijital Teknolojiler İş Konseyi İstişare Toplantısı'na katılarak, Türkiye'nin dijital teknolojiler alanını geliştirmelerini değerlendirdi. Toplantıda bulut, fintech, mobil, oyun, siber güvenlik, yazılım, gelişmiş, web3, girişim sermayesi ve sağlık teknolojilerindeki ilerlemeler ele alındı.

Bakan Kacır, yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 101 teknoparkta faaliyet gösteren 2 binden fazla kuluçka firması ve 9 bin 800'den fazla teknoloji girişiminin 100 binden fazla kişinin istihdam edildiğini vurgulayarak, bu girişimlerin toplamda 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kacır, ayrıca, Türkiye'nin dijital ekonomide küresel bir güç olma hedefine vurgu yaparak, "Turcorn 100 Programı" ile Türkiye'nin teknoloji girişimciliği ekosistemine yeni Turcornlar kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Program kapsamında girişimlere özel destek sağlandığı ve küresel hedef ölçeklenme aşamasında Turcorn adaylarına tanıtım, yerel ülke temsilcileri ile yol gösterici desteği, özel planlama programları ve finansal kaynaklara erişim destekleri sunulduğunu ifade etti.

Bakan Kacır, Türkiye'nin güçlü ticaret bağlarının Orta Asya ve Afrika pazarlarında yeni iş fırsatlarını değerlendirmeleri yerine daha güçlü bir mücadele içinde oldukları ırkçılığa dikkat çekti ve "Tam farklılıkları" anlayışıyla Türkiye'nin dijital girişimlerini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi