Sosyal medya platformu X'in, kullanıcıların biyometrik verileriyle istihdam ve eğitim geçmişine dair bilgi toplamaya başlayacağı duyuruldu.

Şirket, yeni politikasında kullanıcıların iznine bağlı olarak onlardan yüzlerinin fotoğrafı gibi biyometrik verileri toplayacak. X Premium adlı abonelik hizmetine kaydolan kişiler, doğrulama için bir selfie ve fotoğraflı kimlik sunmayı seçebilecek. Politikada ayrıca X'in istihdam ve eğitim geçmişini toplayabileceği de belirtiliyor.

Artıgerçek'te yer alan habere göre, yürürlükte olan bir önceki gizlilik politikasında biyometrik verilere veya kullanıcıların eğitim ve istihdam geçmişine dair herhangi bir madde bulunmuyordu. Yeni gizlilik politikası ise 29 Eylül'de yürürlüğe girecek.

'PLATFORMUN DAHA GÜVENLİ HALE GELMESİNE YARDIMCI OLACAK'

Yapılan açıklamanın metninde ise X şu ifadeleri kullandı:

"Kişisel bilgilerinizi (istihdam geçmişiniz, eğitim geçmişiniz, istihdam tercihleriniz, beceri ve yetenekleriniz, iş arama faaliyetiniz ve katılımınız vb. gibi) size potansiyel işler önermek, bir işe başvurduğunuzda potansiyel işverenlerle paylaşmak, işverenlerin potansiyel adayları bulmasını sağlamak ve size daha alakalı reklamlar göstermek için toplayabilir ve kullanabiliriz."

Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı

Şirket BBC'ye yaptığı açıklamada "X, bir doğrulama katmanı eklemek için bir selfie ile birlikte resmi kimliklerini sağlama seçeneği sunacak. Biyometrik veriler, eşleştirme amacıyla hem devlet kimliğinden hem de selfie görüntüsünden çıkarılabilir. Bu ayrıca, isteyenler için, devlet tarafından verilen kimliklerini işleyerek bir hesabı gerçek bir kişiye bağlamamıza yardımcı olacaktır. Bu aynı zamanda X'in kimliğe bürünme girişimleriyle mücadele etmesine ve platformu daha güvenli hale getirmesine yardımcı olacak" ifadelerini kullandı. (karar)

Editör: Haber Merkezi