Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

UNICEF: Gazze'deki Çocuklar İçin İnsani Ara Yetersiz, Acil Önlemler Alınmalı

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Gazze Şeridi'nde başlayacak olan 4 günlük 'insani aranın' yeterli olmadığını belirterek, çocukların hayatta kalması ve insani yardım çalışanlarının etkili bir şekilde hizmet verebilmesi için daha fazla önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Gazze'deki çocukların korunmasıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Russell, savaşın sona ermesi, çocukların öldürülmesinin derhal durması gerektiği çağrısında bulundu. Russell, Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalarda son 46 günde 5 bin 300'den fazla Filistinli çocuğun öldüğünü ve bu durumun çocuklar için dünyada en tehlikeli yer haline geldiğini belirtti.

UNICEF'in acil insani ateşkes çağrısında bulunduğunu söyleyen Russell, sözde güvenli bölgelerin kurulmasına karşı çıktıklarını ve bu bölgelerin sivil ihtiyaçlarını karşılayacak altyapıya sahip olmadığını vurguladı. Russell, tarafları çocuklar için yaşanan felaketi sona erdirme çağrısında bulunarak, kalıcı barışa giden yolda insani ateşkeden başlamalarını istedi.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi