Üniversiteli öğrencilerin merakla beklediği açılış tarihi nihayet paylaşıldı. 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında üniversiteye yeni başlayacak öğrencilerin heyecanı o tarihte son buluyor. Üniversitelerden gelen açıklamalar ile birlikte açılış tarihi o tarihe kadar ertelendi. Yurtlarda hazırlıkların sürdüğünü belirterek paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Üniversiteler tarafından alınan karar sonucunda açılış tarihi değişti. Yeni eğitim öğretim yılında öğrenciler okula gitmek için o tarihi beklemek zorunda. Belirtilen tarihten önce gidenler maalesef kapıdan geri dönecek. Yeni öğrencilerin heyecanı bir süre daha ertelendi.

Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı!

ÜNİVERSİTELERİN AÇILIŞ TARİHİ ERTELENDİ

NTV tarafından paylaşılan bir habere göre erteleme nedeni olarak yurtlar işaret edildi. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremi ile birlikte depremzede vatandaşlar yurtlara yerleştirilmişti. Depremzedelere ayrılan yurtların birçoğunda bakım ve onarım işlemleri yapılmaya başlandı.

Bu süreç içerisinde depremzedelere kalacakları başka yerler ayarlanırken üniversitelerin açılması da bir süre ertelenecek. Çalışmalar kapsamında öğrencilere uygun bir ortam hazırlayabilmek adına Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversite açılış tarihi 2 Ekim tarihinde kadar ertelendi. Fakat resmi bir karar ya da yazı ile üniversitelere iletilmedi.

AÇILIŞ TARİHİ ERTELENEN ÜNİVERSİTELER

Üniversitelerin eylül ayı ile açılması beklenirken, YÖK tarafından duyurulan karar üzerine birçok üniversite açılış tarihini 2 Ekim'e çekti. Eylül ayında açılacakken açılış tarihini erteleyen üniversiteler ise; İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitelerinden oluşuyor.

Bu karar üzerine daha birçok üniversite açılış tarihini 2 Ekim'e çekme kararı almaya devam ediyor. Bu kararın resmi olmaması dolayısıyla bazı üniversitelerde açılış tarihinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.(karar)

Editör: Haber Merkezi