Ali Sirmen, Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Cumhuriyet Vakfı Üyesi olarak tanınan duayen gazeteci olarak yaşamını yitirdi. Aynı zamanda hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu olan Sirmen, 84 yaşındaydı.

Türk sanat müziği bestekârı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olan Ali Sirmen, 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Sirmen, köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başladı ve daha sonra Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerinde Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktaydı.

Seçil Erzan Davasında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 28’e Yükseldi Seçil Erzan Davasında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 28’e Yükseldi

Sirmen aynı zamanda Barış Derneği'nin kuruluşunda yer aldı. Sinema ve dizi dünyasında da tanınan bir isim olan Sirmen, "İkinci Bahar" ve "Cumhuriyet" gibi yapımlarda rol aldı. Ayrıca televizyon programları sunuculuğu da yaptı.

2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görülen Ali Sirmen'in, eşi Mine Sirmen ile evliliğinden Devrim adında bir oğlu vardı.

Ali Sirmen, 25 Mart 2020'de COVID-19 teşhisi konularak tedavi altına alınmış, ancak 4 Nisan 2020'de koronavirüsü yenerek taburcu olmuştu. Cenaze programı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Cumhuriyet