Kırmacılı Şehit Mehmet Ünaldı İlkokulu ve Ortaokulu'nda Cumhuriyetin 100. Yılı  Kutlamaları

Kırmacılı Şehit Mehmet Ünaldı İlkokulu ve Ortaokulu'nda, Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkusunu yaşatan bir kutlama programı düzenlendi. Programa, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, öğretmenler, öğrenciler ve Kırmacılı Köyü sakinleri de katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Mehmet Bozdoğan, günün anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Bozdoğan, "Atalarımızın bize bıraktığı bu güzel Devleti koruma ve geliştirme sorumluluğumuzun olduğunu hatırlatarak, Cumhuriyetimizi korumanın ve geliştirmenin çalışmakla mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise, öğrencilerin Cumhuriyet coşkusunu ve hazırladıkları bu güzel etkinlikleri övgüyle karşıladı. Yılmaz, "Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye'mizin 100. Yılı coşkusunu paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük eseri genç nesillere emanet etti. Türkiye Cumhuriyeti daha nice yüzyıllar yaşasın, sonsuza kadar var olsun. Bu kutlu Cumhuriyeti bizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene." dedi.

Sivas Ulaş'taki çöpler 10 km.'ye yayıldı Sivas Ulaş'taki çöpler 10 km.'ye yayıldı

Programın devamında öğrenciler şiirler okudu ve gösteriler sundu. Anasınıfı öğrencisi Muhammed Coşkun "Atatürk ve Cumhuriyet" adlı şiiri okurken, 4-A sınıfı öğrencisi Nursena Uyduran "Cumhuriyet" konulu şiiri seslendirdi. Türkçe Öğretmeni Merve Demirel ise "Bir Resim Yap Çocuğum" başlıklı şiiri sundu. Ayrıca, 1-A sınıfı öğrencileri "Genç Türk Marşı," 3-A sınıfı öğrencileri "Cumhuriyet Özgürlüktür" adlı gösterilerini sergiledi ve 7-A sınıfı öğrencileri "Cumhuriyet" Oratoryosunu sahneledi.

Programın sonunda Vali Dr. Erdinç Yılmaz, öğretmen ve öğrencilere bu coşkulu kutlama programı için tebriklerini iletti.

Editör: Haber Merkezi