Zengin tarihi, kültürel mirası doğa güzellikleri ve de  bereketli topraklarıyla, tarihi boyunca pekçok medeniyete ev sahipliği yapan, içişnde Roma, Bizans, Abbasi ve Osmanlı izleri taşıyan kaleler ve ozanlar şehri olarakda geçen Osmaniye’miz, 1996 yılında Resmî Gazete’de yayımlanan 4200 sayılı kanun ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 80. ili oldu

Kütahya'da Seçimlerde Yeniden Sayım Kararı Alındı Kütahya'da Seçimlerde Yeniden Sayım Kararı Alındı

        Bereketli topraklar ile adından çokça söz ettiren, Şehitler Diyarı, Turpun Anavatanı ve Fıstığın Başkenti Osmaniye’miz toplam 27 yıllık süreçte hastaneleriyle, altyapı çalışmalarıyla, üniversitesindeki genç kadrosuyla, organize sanayi bölgesindeki sanayi hizmetiyle, kamu hizmetlerindeki erişim olanaklarıyla, eğitim alanında gösterdiği başarısıyla büyük gelişmeler göstermiş olup her alanda Türkiye Yüzyıl’ının en üretken ve en nitelikli şehirlerinden biri olmanın çabasını göstermektedir

        06.02.2023 tarihinde yaşanan  ve Osmaniye’miz dahil olmak üzere  11 ili etkisi altına alan depremin ilk zamanlarından itibaren Valiliğimiz, belediyemiz, STK’larımız, siyasi partilerimiz, gönüllülerimiz tek vücut olmuş ve asrın afeti ile mücadele etmiştir. Deprem sonrasında yapılan ayni ve nakdi yardımlar ile vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü adımlar atılmış ve atılmaya da devam ediyor. Çadır kentlerimiz depremin ardından hızlı bir şekilde kurulmuş ve vatandaşlarımızın tüm temel ihtiyaçları karşılanmıştır. AyrıcaTürkiye’nin en büyük ve en rahat konteyner kenti ilimizde vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Bunun yanı sıra hükümetimizin aldığı kararlar gereği köy evlerimizin ve deprem konutlarımızın yapımları da çok hızlı bir şekilde devam ediyor.. Depremin yaralarını hızlı bir şekilde sarılmakta, el ele vererek tüm zorlukların da üstesinden gelinmektedir.

 Kıymetli Hemşerilerim;      

Mesai arkadaşlarım, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, iş insanımız ve siyasi partilerimizile beraber sizlere mutlu bir gelecek hazırlama adına her türlü çabanın içinde olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Milletimize bu seviyede hizmet üretmek, sorunlara çözüm sunmak,Osmaniye’mizin kalkınmasına, insanımızın refahına, huzuruna katkılar sağlamak bizler için büyük bir heyecan vesilesidir.

Bu duygular ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Osmaniye’mizin il oluşunun 27’inci yıl dönümünü kutluyor, Şehitler Diyarının Valisi olmaktan onur duyar, ilimizin gelişmesi kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunar, saygıdeğer Osmaniyeli hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Editör: Haber Merkezi