ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, 14 Mayıs seçimleri öncesinde hazırladığı haberde cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin mutfağından çektiği videoları gündemine taşıdı.

Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

Türkiye'deki ana akım kanalların ve kamu yayımcılarının Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili yayımlara ağırlık verdiğini belirten gazete, bunun bir sonucu olarak Kılıçdaroğlu'nun sadeliğe yöneldiğini ve sosyal medya üzerinden bazıları kısa, bazıları kapsamlı videolar paylaştığını yazdı.

Kareem Fahim ve Zeynep Karataş imzalı haberde, "Videolar yumuşak dilli Kılıçdaroğlu'nu, genellikle kavgacı ve kutuplaştırıcı olan rakibi karşısında her açıdan farklı, uzlaşılabilir, iyileştirici bir figür olarak sunuyor" ifadelerine yer verildi.

DAHA FAZLA OKU

Washington Post'un analizinde bazı uzmanların Kılıçdaroğlu'nu ABD Başkanı Joe Biden'a benzettiği belirtilirken, Biden'ın Trump döneminin bölünmelerini bitirmeye ve yeni siyasi nesle köprü olmaya yönelik seçim kampanyası hatırlatıldı.

CHP adaylarına siyasi danışmanlık veren Gülfem Saydan Sanver, gazeteye yaptığı açıklamada, videoların geleneksel medyayı devre dışı bırakarak, özellikle sosyal medyada aktif olan gençlerin de dahil olduğu farklı seçmen gruplarına ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Sanver, "Kılıçdaroğlu seçmenlere sıradan bir evde, sıradan bir hayat yaşadığını, elitist bir siyasetçi olmadığını ve bu nedenle insanların sorunlarını anlayabildiğini göstermeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Sanver mutfak videolarıyla ilgili, "Kılıçdaroğlu, Erdoğan tarafından anlatılıyordu. Bu onun için bir sorundu. Şimdi seçmenlerin onu daha iyi tanıdığını düşünüyorum" diye konuştu.

Washington Post'un haberinde, CHP liderinin "Bay Kemal'in Tahtası" formatında paylaştığı videolara da değinilirken, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin ucuz işgücü merkezi olmasına karşı çıktığı ve ülkenin rekabet gücünü yüksek katma değerli ürünlerin üzerine kurmak istediği belirtildi.

Haberde ayrıca Kılıçdaroğlu'nun ilk kez oy kullanacak gençler için verdiği "vergisiz oyun konsolu" vaadine ve Alevi videosunun 100 milyondan fazla kez izlenmesine de değinildi.


Independent Türkçe, Washington Post

Editör: Haber Merkezi