WhatsApp'a Yeni Özellik: Kullanıcı Adıyla Arama!

Instagram, Özel Mesajlarda "Yazıyor" İbaresini Kapatma Özelliği Getiriyor Instagram, Özel Mesajlarda "Yazıyor" İbaresini Kapatma Özelliği Getiriyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, Android için geliştirilen en son beta sürümünde önemli bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu. Kullanıcı adlarına göre arama yapılabilmesini sağlayacak bu özellik, kullanıcılara ekstra bir gizlilik katmanı sunacak.

WhatsApp'ın geliştirme sürecini takip eden WABetaInfo, Android için WhatsApp 2.23.25.19 beta sürümünde yeni bir değişiklik fark ettiğini belirtti. Ancak, bu özelliğin henüz beta test kullanıcılarına sunulmadığını ifade etti.

Kullanıcı adına göre arama özelliği, WhatsApp'ın mevcut arama sisteminde önemli bir değişiklik yapacak. Şu anda kullanıcılar, telefon numaralarını kullanarak diğer kişileri arayabiliyor. Ancak yeni özellikle birlikte, kullanıcılar arama çubuğunu kullanarak diğer kişileri kullanıcı adlarına göre bulabilecekler.

WhatsApp'ın bu özelliği üzerinde çalıştığı daha önce de biliniyordu, ancak şirketin kararlı sürümüne ne zaman ekleyeceği konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmadı. WABetaInfo, kullanıcı adı ayarlarının kullanıcıya ait olacağını ve bu sayede kullanıcıların özel kullanıcı adlarını seçerek ek bir gizlilik katmanı elde edebileceklerini belirtiyor.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi