Microsoft Yapay Zeka Biriminin Başına Suriyeli Göçmen Lider Getirdi Microsoft Yapay Zeka Biriminin Başına Suriyeli Göçmen Lider Getirdi

Yapay zeka araştırmacıları tarafından yürütülen bir araştırmaya göre yapay zekanın insanlık için varoluşsal bir tehdit oluşturma olasılığı giderek artıyor.


NewScientist'e göre, yaklaşık 2.700 yapay zeka araştırmacısının katıldığı, bugüne kadarki en büyük anket olan ankette, onlara yapay zekanın gelecekte insanlığın sonunu getirip getirmeyeceği soruldu.

'HENÜZ PANİĞE KAPILMAYA GEREK YOK'

Ancak Ohio'daki Case Western Reserve Üniversitesi'nden Emile Torres, henüz paniğe gerek olmadığını söyledi. Ayrıca yapay zeka uzmanlarıyla yapılan bu anketlerin gelecekteki yapay zeka gelişmelerini tahmin etme konusunda iyi bir geçmişe sahip olmadığını da belirtti.

Aynı anketin 2022 versiyonundaki yanıtlarla karşılaştırıldığında birçok yapay zeka araştırmacısı, teknolojinin belirli kilometre taşlarına önceden beklenenden daha kısa sürede ulaşacağını öngördü.

2 BİN 116 YILINDA İNSAN GÜCÜ GEREKTİREN İŞLER OTOMATİK OLABİLİR

İnsan müdahalesi gerektiren tüm işlerin, her görevde insanlardan daha iyi performans gösterebilen yapay zeka tarafından tamamen otomatize edilmesi ihtimalinin 2116 yılına kadar %50 olduğu belirtildi.

Kaynak: KARAR