Özel'den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ataması: Anayasa İhlalinin Sembol İsmi Özel'den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Ataması: Anayasa İhlalinin Sembol İsmi

Yargıtay Birinci Başkanlığı seçimlerinde önemli bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, yapılacak olan 36. tur oylamadan önce adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Şentürk, çekilme kararını şu sözlerle duyurdu: "Süreçte oluşan tıkanmanın giderilmesi ve Yargıtayımızın kurumsal itibarının korunması amacıyla Birinci Başkanlık adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte şahsıma gösterilen teveccüh ve verilen destek dolayısıyla Genel Kurul'umuzun tüm üyelerine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yine yaptığım değerlendirme sonucunda 13 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçiminde aday olduğumu yüksek takdirlerinize arz eder, kıymetli desteklerinizi istirham eder, selam ve saygılarımı sunarım."

Bu gelişmeyle birlikte seçimdeki diğer aday, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez tek aday olarak kalmış oldu. Muhsin Şentürk'ün çekilmesiyle seçim sürecindeki tıkanıklık da bir nebze olsun açılmış oldu.

Muhsin Şentürk'ün çekilme kararı sonrasında yapılacak olan seçimlerde Ömer Kerkez'in Yargıtay Birinci Başkanı olarak seçilmesi bekleniyor.

Kaynak: CUMHURİYET