Sanayicilerin katılımı ile düzenlenen 6. Kısım Genişleme Alanı Ön Tahsis Kura Çekiminde bulunan Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, bölgede ilerleme kaydeden gelişmelerle ve tahsis süreciyle ilgili bilgi verdi.

250'ye yakın yatırımcıya ön tahsisi yapıldı 8 milyon metrekarelik alandan oluşan 6. Kısım Genişleme Alanı’nda ilk olarak alışmada 6. Kısım Genişleme Alanımızda 223 sanayi parseli üretim sağlamıştı. Fakat üretilen bu parsele karşılık, 265 yatırımcımız tahsis için bize başvurda bulundu. Bizde, başvuru yapan bütün yatırımcıların taleplerini karşılıksız bırakmamak için yeni bir parselasyon çalışması yapıldı. Yapılan bu çalışma ile kriterleri bizim için olumlu olan tüm yatırımcılar, yatırım alanıyla ilgili talebini karşılayabiliyoruz. Şuan inşallah burada, başvuru şartlarına uyan 248 firmamız ön tahsis için noter huzurunda kura çekimi yapılıp, yerlerini belli olacak."

Şehit Uzman Çavuş Ercan Güven anısına tören yapıldı! Şehit Uzman Çavuş Ercan Güven anısına tören yapıldı!

"Kamulaştırma süreci devam ediyor"

Kütükcü, 6. kısımda kamulaştırma sürecinin devam ettiğini belirterek, bu süreç tamamlandıktan sonra ön tahsis yapılan sanayicilerin kalıcı olarak tahsislerin yapılacağının da altını çizdi. Kütükçü şu sözleriyle konuşmasını sonlandırdı:

“Hedefimiz, kamulaştırma işlemlerini hızla tamamlayabilmek. Kamulaştırmayı tamamladıktan sonra, ön tahsis alan sanayicilerimizin kalıcı tahsislerini de yapılacak. Böylece sanayicilerimizin yatırım işlemleri başlayabilir duruma gelecek. 6. Kısımdaki yatırımlarımızın yürürlülüğe girmesiyle birlikte, şuan 727 olan fabrikamız ve 55 binin üzerindeki istihdamımız inşallah daha da yukarı taşımış olacağız" diyerek ifade etti. (dünya)

Editör: Haber Merkezi