Bu hafta sıcaklıklar aniden düştü, ve yurdun çeşitli bölgelerine uzun bir aradan sonra kar yağdı. Peki, yeni haftada kar yağışı devam edecek mi? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni haftaya dair hava durumu tahminleri:

  1. Kar Yağışı Beklenmiyor: Yeni haftada kar yağışı beklenmiyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üstünde seyredecek.

  2. Yağışlı Hava Batı Bölgelerde: Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit'e göre, yurdun batı kesimlerinde haftanın başında yeni bir yağışlı hava bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de beklenen yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

  3. Yağışların Hareketi: Batı bölgelerden başlayacak olan yağışlı hava salı günü yurdun doğusuna doğru ilerleyecek.

  4. Sıcaklık Değişimi: Sıcaklık değerleri, hafta başında mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ancak çarşamba gününe doğru yağışların etkisiyle birlikte sıcaklıklarda bir artış bekleniyor.

  5. Özel Uyarılar: İstanbul Valiliği, yarın kentte güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğini duyurdu. Ayrıca, yarın için 23 kente sarı kodlu uyarı yapıldı.

  6. Hafta İçi Hava Durumu: İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde haftanın ilk günlerinde yağışlı hava bekleniyor. Özellikle pazartesi günü yer yer gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi tahmin ediliyor.

  7. Hafta Sonu Durumu: Hafta sonuna doğru batı kesimlerde yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. Bu yağışların hafta sonu boyunca etkili olması tahmin ediliyor.

  8. Diğer Bölgelerde Durum: Marmara Bölgesi'nde ve Ege Bölgesi'nin batı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar beklenirken, İç Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de ise aralıklı yağışlar görülecek.

  9. Yüksek Kesimlerde Kar Yağışı: Salı günü yurdun doğusunda kendini göstermesi beklenen yağışların yüksek kesimlerde kar olarak etkili olması öngörülüyor.

  10. Dikkatli Olun: Fırtına ve yağış nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önemle vurgulanıyor.

    Meteoroloji tek tek saydı uyardı: İstanbul dahil birçok il etkilenecek Meteoroloji tek tek saydı uyardı: İstanbul dahil birçok il etkilenecek

Yeni haftanın hava durumuyla ilgili güncellemeleri takip etmeye devam edeceğiz12-10

Kaynak: haber global