Antalya Büyükşehir Belediyesi baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı’nı düzenleyeceği birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak. 20 Mart Pazar günü Konyaaltı Olbia Kent Meydanı’nda Nevruz Bayramı Yürüyüşü ile başlayacak olan etkinlikte halk oyunları gösterisi, konserler ve yarışmalar yer alacak. 

Baharın gelişini müjdeleyen ve yüzyıllardır Türk geleneklerinde kutlanan bahar bayramı Nevruz için Antalya Büyükşehir Belediyesi de özel bir program düzenledi. 

KONSERLER, HALK DANSLARI VE YARIŞMALAR 

Ulusal ve uluslararası dayanışma ve yörük dernekleri iş birliği içinde gerçekleşecek kutlama programı, 20 Mart Pazar günü saat 10.00’da Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Parkı Erdem Otel karşısından Olbia Kent Meydanı’na kadar uzanacak Geleneksel Nevruz Bayramı Yürüyüşü ile başlayacak. Kutlama programı kapsamında Ahıska Türkleri, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, İran ve Irak Türkleri halk dansları gösterileri sergileyecek; semah gösterisi, demir-örs dövülmesi, ateşten atlama, keşkek ve ayran ikramı, geleneksel yarışmalar ve konserler düzenlenecek. 

Kaynak: anka