Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleri saygı ve minnetle andıklarını belirten Başkan Erdem, "Onların kahramanlıkları sayesinde bugünlere geldik, tarihin seyrini değiştirecek destanlar yazdılar, Vatan onlara minnettardır" dedi.

Büyük zaferin yıl dönümü ve şehitleri anma etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı ve Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Ceyhan Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Berberoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Satılmış Çal, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Ayşe Muhacir, STK Başkanları, kurum müdür ve amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ceyhan Kaymakamı Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ile Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ayşe Muhacir, Atatürk büstüne çelenk sundu.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında ise Sosyal Bilimler Lisesi ve İmam Hatip Kız Lisesinin düzenlemiş olduğu oratoryo gösteri sahnelendi.

Gösteri sonrası Asri Mezarlığı Şehitliği'nde anma töreni gerçekleştirildi. Törende, Ceyhan Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, şehitler için dualar okudu, kabirlerine karanfiller bıraktı.

 

Kaynak: anka