CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Biz nereden gelirse gelsin, etnik kimliği, siyasi kimliği siyasi tercihi nerede olursa olsun; fakirin, fukaranın yanında olacağız. Hakkı gasp edilenlerin, hakkı gasp edilip de mağduriyete uğrayanların yanında olacağız. Yani siz neredeyseniz sizin yanınızda olacağım" dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, tedavisinin tamamlanmasının ardından, Elazığ’da vatandaşlarla buluştu. Erol, dün CHP Elazığ Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinliğe katıldı. Erol, burada partiye katılan 240 yeni üyeye rozetlerini taktı. Erol, şunları söyledi:

"Bir siyasetçi için önemli olan defalarca seçilmek değildir. Bir siyasetçi için başarı birden fazla aynı bölgede seçim kazanmak değildir. Bir siyasetçi için başarı kendisine oy versin vermesin, herkesin gönlüne girmektir. Biz nereden gelirse gelsin, etnik kimliği, siyasi kimliği siyasi tercihi nerede olursa olsun, biz fakirin, fukaranın yanında olacağız. Hakkı gasp edilenlerin, hakkı gasp edilip de mağduriyete uğrayanların yanında olacağız. Yani siz neredeyseniz sizin yanınızda olacağım.

Elazığ’a ilk geldiğimde, buradan milletvekili çıkamaz diyenleri mahcup etmek için gecemi gündüzüme kattım. 41 yıl aradan sonra sizin desteğinizle, sizin oyunuzla, partinin desteğiyle, dostlarımızla birlikte biz Elazığ’dan milletvekili seçildik ve bize oy veren vermeyen herkesin milletvekilliğini yapmaya çalışıyorum. Çünkü şunu biliyorum ki bir milletvekili yalnızca kendisini seçenlerin milletvekili değildir. Milletvekili seçildikten sonra o ilin milletvekilidir. O ilde yaşanan her türlü sorunun sahibidir, takipçisidir. Onun hesabını soran kişidir. Ben böyle davranıyorum. Ama Elâzığ siyaset hayatında benim taviz vermediğim ilkelerim var. Bu ilkeleri siyaset hayatım boyunca, asla ve asla, bedeli bana neye mal olursa olsun asla taviz vermeyeceğim. Bir, devletime olan bağlılığımdan, vatanıma olan sadakatimden, Mustafa Kemal Atatürk’e olan inancımdan asla taviz vermeyeceğim. Bugün yakamızda bu ülkenin parlamenter rozetini taşıyorsak Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde taşıyoruz. Bugün bu ülkede kadınların seçme ve seçilme hakkı varsa, işte Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde var. İşte bu ülkede demokrasi ve özgürlükler varsa Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde var. Onun için bu değerlerden asla taviz vermeyeceğiz."

Elazığ’dan milletvekili çıkarmak için 60 bin oya ihtiyaç olduğunu belirten Erol, “Yine Elazığ’ın siyaset simsarları, kendine göre siyaseti planlayanlar, kendine göre siyaseti değerlendirenler diyorlar ki Elazığ’da Cumhuriyet Halk Partisi asla 60 bin oy alamaz. Ben de diyorum ki Elâzığ halkı bizim arkamızda olduğu sürece, Elazığ bize sahip çıktığı sürece bir iki 60 bin oyları devirerek gireceğiz" dedi.

 

Kaynak: anka