Malatya’da değirmenciler elektrik ve akaryakıt zamları nedeniyle geçen sene belirlenen fiyat üzerinden satış yapamayacaklarını belirterek, yeni rayiç fiyat belirlemek için bir araya geldi. Malatya Zahireciler Odası Bülent Artun, “Elektriğe yüzde 50 civarında bir zam geldi, artı akaryakıta gelen zamlar bizi etkiledi. Yeni rayiç almamız gerekiyor. Değirmencilik yavaş yavaş bitiyor” dedi.

Malatyalı değirmenci esnafı, rayiç fiyatı artırmak için Malatya Zahireciler Odası’nda bir araya geldi. Malatya Zahireciler Odası Bülent Artun, değirmenci esnafıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, “Artan üretim maliyetleri konusunda yeni rayiç almak için görüştük. Elektriğe yüzde 50 civarında bir zam geldi, artı akaryakıta gelen zamlar bizi etkiledi. Onun için yeni rayiç almamız gerekiyor. Yeni rayiç alırsak inşallah bize 5-10 kuruş bırakır. Değirmencilik yavaş yavaş bitiyor. Bu arkadaşlarımız da gittikten sonra bu iş bitecek. Millet fabrikasyon ürünler yiyecek. Bu fabrikasyonlarda da bazen kimyasal maddede oluyor. Biz, değirmenlerimizde atadan dededen öğrendiğimiz yöntemlerle yapıyoruz” dedi.

“ELEKTRİK VE AKARYAKIT ZAMLARI NEDENİYLE FİYATIN ARTMASI GEREKİYORDU”

Kurşunlu’da değirmencilik yapan İsmail Evren, değirmenciliğin kendileri için son noktaya geldiğini ifade ederek, “Değirmencilik neredeyse bitmek üzere. Su değirmenleri bittiği gibi elektrik değirmenleri de bitiyor. Gelinen süreçte fiyatın değişmesi gerekiyordu. Elektrik ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle fiyatın artması gerekiyordu” diye konuştu.

“GEÇEN SENEKİ FİYATTAN DEVAM ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Sütlüce’de değirmencilik yapan Fatih Çetin ise “Elektrik ve akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle fiyat güncellemesine gitme kararı aldık. Geçen seneki fiyatla yapamayız. İnsanlar şikâyet ediyor ama geçen seneki fiyatla devam etmemiz mümkün değil. Bu fiyatı güncellememiz lazım” dedi.

 

Kaynak: anka