CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir’de depremzedelerin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulması için düzenlenen toplantıya AKP ve MHP kanadından kimsenin katılmamasına tepki gösterdi. Kılıç, "İzmir'de depremzedelerin sorunlarına çözüm üretmesi gereken iktidar sorunların kaynağı oldu... İzmir depreminin üzerinden koskoca 500 gün geçti ve depremzedelerin mağduriyetleri halen devam ediyor. AKP iktidarı, depremzedelerin taleplerine kulaklarını tıkamış, verdiği sözleri tutmuyor" dedi.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği'nin (İZDEDA) çağrısıyla sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Ednan Arslan, Murat Bakan ve Sevda Erdan Kılıç katıldı.

Toplantıya, davet edilmelerine rağmen AKP ve MHP kanadından kimsenin katılmadığını anımsatan Sevda Erdan Kılıç, "İzmir'de depremzedelerin sorunlarına çözüm üretmesi gereken iktidar sorunların kaynağı oldu. Biz, İzmir’in sorunları hakkında iktidar vekilleri ile aynı masada otururuz. Kimin önde oturduğu, masa yuvarlak mı, kare mi, dikdörtgen mi olduğu önemli değil" dedi.

"20 YIL VADELİ KREDİ İSTİYORLAR"

İzmir depremzedelerinin taleplerini TBMM'de sürekli olarak dile getirdiklerini söyleyen Kılıç, şöyle konuştu:

"İktidar hemen hemen her alanda olduğu gibi depremzedeleri bile kutuplaştırdı, ayrıştırdı; ‘proje alanı mağdurları ve onun dışındakiler’ diye. İzmir depreminin üzerinden koskoca 500 gün geçti ve depremzedelerin mağduriyetleri halen devam ediyor. AKP iktidarı, depremzedelerin taleplerine kulaklarını tıkamış, verdiği sözleri tutmuyor. Deprem mağduru vatandaşlarımız, haklı olarak iki yıl ödemesiz 20 yıl vadeli kredi istiyor. DASK poliçe bedellerinde iyileştirme istiyor. Hasar durumu gözetmeksizin 5 yıl boyunca emlak, çöp ve arsa vergilerinden muaf tutulmak istiyor. Biz de bu haklı taleplerin Cumhuriyet Halk Partisi olarak arkasındayız.

"HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

Bunun için bir iktidar değişikliğine ihtiyaç var. ‘Siyaset yapmayalım’ diyoruz ama çözüm kurumu siyaset. Çözüm iradeli bir partinin veya ittifakın başa geçip bu mağduriyetlere son vermesi, gerekli kanunları ve yönetmelikleri çıkartması gerekiyor. Sosyal devlete duyarlı, sosyal devletle uyumlu çalışabilecek yerel yönetimlere de ihtiyaç var. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Bayraklı Belediyemiz derneğe destek oldu. Bizim önerilerimize her zaman açık oldular. Emsal artışında da bunun böyle olduğunu hep beraber görmüş olduk. Biz, her zaman buradayız, bir telefon kadar yakınız size. Bu konuyu gündemde tutmaya, kamuoyu yaratmaya devam edeceğiz."

Kaynak: anka