Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Yükseköğretimde Üretken Yapay Zeka: Fırsatlar ve Tehditler Çalıştayı'na katıldı.

Özvar, etkileri açısından Google'un ne kadar etkili olduğunu söyleyerek, bir sonraki büyük gelişmenin yapay zeka olabileceğini ve bu alanın oldukça etkili olabileceğini ifade etti. Ancak, Türkiye'nin bu gelişmelere seyirci kalmayacağını belirtti. Yapay zekanın dünya genelinde hızla yayıldığına dikkat çeken Özvar, özellikle yüksek öğrenimde yapay zekanın etkin bir şekilde kullanılmasının önemli fırsatlar sunacağını vurguladı. Aynı zamanda, yapay zekanın getirdiği tehditlere karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı

Özvar, çocukların okullarda yapay zeka teknolojilerini sıkça kullandığını belirterek, Yüksek Öğretim Kurulu olarak, yapay zekanın üniversitelerde doğru ve etkili bir şekilde kullanılmasını sağlamak için hukuki çerçeveler geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Üniversite-istihdam ilişkisi bağlamında, yapay zekanın dünya çapında zenginlik yarattığını ve maddi motivasyon sağladığını belirten Özvar, yapay zekanın sadece emekten değil, aynı zamanda zihinden de tasarruf sağlayarak önemli imkanlar sunacağını söyledi. Özellikle iletişim ve yapay zeka alanlarının yüksek öğretimde bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, yapay zeka odaklı programların ihdas edilmesi gerektiğini belirten Özvar, bu alanda 10 yeni programın açılması planını açıkladı. Bu programların, geleneksel üniversite programlarına ek olarak yapay zeka ile ilgili becerileri öğrencilere kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu sayede, mezuniyet sonrası öğrencilerin iş bulma şanslarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. (karar)

Editör: Haber Merkezi