23 Ekim 2023 tarihinde Alaska Havayolları'nın 2059 sefer sayılı uçuşunda yaşanan  olay, ABD'de dikkatleri üzerine çekti. Görevde olmayan bir pilot olan 44 yaşındaki Joseph David Emerson, yolcu olarak bindiği uçakta, uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle tutuklandı.

Suikast girişiminde yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun sağlık durumuyla ilgili  açıklama Suikast girişiminde yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun sağlık durumuyla ilgili açıklama

Olay, Washington eyaletinin Everett kentinden kalkan uçağın San Francisco'ya doğru ilerlediği sırada gerçekleşti. Alaska Havayolları tarafından yapılan açıklamada, zanlının uçağın motorlarını bozmaya çalıştığı, ancak uçağın mürettebatı tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi. Olay anında mürettebatın hızla Hava Trafik Kontrol Bürosu'na bilgi verdiği ve bir pilotun "Motorları bozmaya çalışan adamı yakaladık, şu an arka tarafta, sakin duruyor" dediği ifade edildi.

Uçuş sırasında uçakta toplam 80 yolcu ve kabin ekibi bulunuyordu. Zanlının uçağı kullanmadığı, ancak kaptan pilot ve ikinci pilot ile kokpitte olduğu belirtildi. Zanlının yakalanmasının ardından uçak, Oregon eyaletine acil iniş yaptı. Polis ekiplerine teslim edilen zanlı, 83 kez "cinayete teşebbüs", 83 kez "dikkatsizce tehlikeye atma" ve "bir hava aracına zarar verme" suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı ve Multnomah Gözaltı Merkezi'nde tutuluyor.

Konu, Portland Polis Departmanı ve FBI tarafından inceleniyor. FBI, olayın hiçbir tehlike arz etmediği ve seyahate engel olmadığını belirtti. Yolcular, olayın ardından başka bir uçakla San Francisco'ya doğru yeniden havalandı.(cnn)

Editör: Haber Merkezi