Yüksek Seçim Kurulu, sandık sonuçları değişim sisteminin kullanılmasına ilişkin genelge hazırladı. Siyasi partiler sonuçları diğer seçimlerde olduğu gibi YSK ile aynı anda takip edebilecek.

OY PUSULALARI SİSTEMDEN GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

Türkiye'nin her yerinden yüklenen oy pusulaları değişim sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir. Seçimlere katılan siyasi partilerin talepleri doğrultusunda genel merkezleri ile Yüksek Seçim Kurulu arasında güvenli bağlantı kurulacak.

SİYASİ PARTİLERİN TALEPTE BULUNMASI GEREKİYOR

İYİ Parti'de Yeni Başkanlık Divanı Açıklandı İYİ Parti'de Yeni Başkanlık Divanı Açıklandı

Sonuçları takip etmek isteyen siyasi partilerin, Seçim Kütüğü Genel Müdürlüğü'ne veya Siyasi Partiler Portalı üzerinden yazılı talepte bulunması gerekiyor.

HER PARTİDEN 10 KİŞİNİN BİLGİSAYARINA SİSTEM KURULACAK

Genelgede, siyasi partilerin kendi bilişim altyapılarını kurmaları ve güvenlik önlemleri almaları gerektiği belirtiliyor. Bu sistem, seçimlere katılan ve talep eden her siyasi partiden 10'ar kişinin bilgisayarına kurulabilmektedir.

ÖN SEÇİM YSK'YA BİLDİRİLECEK.

Yüksek Seçim Kurulu ayrıca siyasi makamlara adayların belirlenmesine ilişkin bir genelge yayınladı. Partiler ön seçim ve aday oylama yöntemleriyle oy kullanıyor. Seçime katılan siyasi partilerin, hangi ilçelerden, hangi usul ve esaslarla aday göstereceklerini 10 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar YSK'ya bildirmeleri gerekiyor.

Kaynak: SON DAKİKA