Kanadaüniversite öğrencisi Tim Chen, Vancouver'da yüksek kira fiyatları nedeniyle ev kiralayamadığı için alışılmadık bir çözüm buldu. Chen, okula ulaşım için her gün Calgary'den Vancouver'a uçakla gidip geliyor.

Chen'in normalde Vancouver'da yaşaması gerekiyordu ancak yüksek kira fiyatları nedeniyle bu mümkün olmadı. Bunun üzerine, Chen çözümü her gün yaklaşık 1 saat 40 dakika süren bir uçak yolculuğu yapmakta buldu.

Sabahları Vancouver'a uçan ve akşamları Calgary'e geri dönen Chen, haftada sadece 2 gün dersi olduğu için bu yöntemi tercih ettiğini belirtiyor.

Chen'in bilet masrafı ise kira ödemekten daha ekonomik geliyor. Vancouver'da ev kiralamak yerine uçak biletleri alarak ulaşımını sağlayan Chen, bu sayede aylık 900 dolar tasarruf ediyor.

Chen'in bilet masrafları aylık 1200 dolar civarında iken Vancouver'da ortalama kira fiyatları 2 bin 100 doları buluyor.

Chen, "Bu yöntemin kira ödemekten daha ucuz olduğunu ve tasarruf ettiğimi anladım" diyor. Ancak, sürekli seyahat etmenin bazı zorlukları da beraberinde getirebileceğini kabul ediyor. Ancak bu yöntemin, yüksek kira maliyetleri nedeniyle ev bulamayan öğrenciler için alternatif bir çözüm olabileceğini düşünüyor.

Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi

Kaynak: Haber Global