Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor



Yüksek Stratejik Komite'nin dokuzuncu toplantısında Türkiye ile Katar arasında çeşitli sektörlerde 12 işbirliği anlaşması ve ortak bildiri imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'a resmi ziyareti kapsamında Katar ile Türkiye arasında çeşitli sektörlerde çok sayıda anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani'nin Katar'ın başkenti Doha'daki Lusail Sarayı'nda yaptığı görüşmenin ardından iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreni başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Thani'nin huzurunda 12 işbirliği anlaşması ve Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı Ortak Bildirisi imzalandı. “Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti arasında Yüksek Stratejik Komite dokuzuncu Toplantısına İlişkin Ortak Bildiri”, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani tarafından imzalandı. İmzalanan anlaşmalar şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Katar Dışişleri Bakanlığı Arasında Karşılıklı İlgi Alanları Konularında Siyasi İstişareler Tesisine İlişkin Mutabakat Zaptı", Dışişleri Bakanı Fidan ile Katar Dışişleri Bakanı tarafından imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti Katar, Al Thani.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Katar Kültür Bakanlığı Arasında Kültürel Alanda İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nın Uygulanmasına İlişkin 2024-2025 Üçüncü Yönetici Programı"nı imzaladı ve Katar Kültür Bakanı Abdurrahman bin Hamed Al Thani.

“Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Katar Devleti Çalışma Bakanlığı Arasında Çalışma Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma Bakanı tarafından imzalandı. Katar Ali Bin Semih Al Marri.

“Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü ile Katar Devleti Yardım Düzenleme Kurumu Arasında İnsani Yardım ve Hayırseverlik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı”, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Katar Sosyal Kalkınma ve Aile Bakanı Meryem Binti Ali Bin Nasser el-Misned'in imzasını taşıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Lusail Üniversitesi Rektörü Ali Bin Fetais Al Mari, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Lusail Arasında "Türkiye'de Türkçe Eğitim Merkezleri Kurulmasına İlişkin İşbirliği Protokolü"nü imzaladı Katar Eyaleti Üniversitesi."

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid bin Muhammed Al Atiyye, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Askeri Çerçeve Anlaşması"nı imzaladı.

 Türkiye "ve Katar Devleti Hamad Bin Khalifa Üniversitesi", Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Katar Hamad Bin Khalifa Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sheikha Hind bint Hamad Al Thani tarafından imzalandı. .

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Katar Devleti Haberleşme ve Teknoloji Bakanlığı Arasında Bilgi ve Haberleşme Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nı imzaladı. ve Katar İletişim ve Bilişim Bakanı Muhammed bin Ali Al Mannai.

“Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Katar Devleti Maliye Bakanlığı Arasında Ortak İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed tarafından imzalandı Al Kuwari.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Casim Al Sani, Katar Sanayisinde İşbirliğine İlişkin "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası Arasında Mutabakat Zaptı"nı imzaladı. yatırım teşviki alanı”.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, “Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası Arasında Mutabakat Zaptı”nı imzaladı.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi