Gaziantep'te kontrolden çıkan tır köprüden aşağı uçtu: 2 ölü! Gaziantep'te kontrolden çıkan tır köprüden aşağı uçtu: 2 ölü!

ABD'deki film ve dizi sektörünün kalbi Hollywood'da senaristlerin başlattığı ve oyuncuların da katıldığı, yaklaşık 5 aydır süren grev son bulduktan sonra Netflix, reklamsız yayın hizmeti ücretlerini yükseltmeyi düşünüyor. Netflix, bu kararla şirketin karlılığını artırmayı ve bütçe bilincine sahip izleyicileri reklam destekli abonelik planlarına çekmeyi amaçlıyor.

The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Hollywood'daki grevin bitmesini dört gözle bekleyen Netflix, şu anlık fiyat artışını bekletiyor.

Amerika Yazarlar Birliği kısa bir süre önce stüdyolarla kalıcı olmayan bir anlaşma yaptı ve Sinema Oyuncuları Birliği de Hollywood stüdyolarıyla görüşmelere tekraradan başladı.

Netflix, dünyanın farklı ülkelerinde potansiyel fiyat yükseltmeleri üzerine görüşmeler yapmayı düşünürken ilk değişikliklerin ABD ve Kanada gibi pazarlarda gerçekleşmesi bekleniyor.

Platformun Türkiye fiyatı eylül ayı başında zamlanmıştı. Bu zammın sonrasında SD kalitede reklamsız izleme ücreti 100 lira, Ultra HD kalitede reklamsız izleme fiyatı ise aylık olarak 200 lira olmuştu. Netflix yapılan zamlar için şu açıklamayı yapmıştı: “Hem içerik sayımız her gün artıyor hem de en yüksek kalitede işler üretmeye devam ediyoruz. Fiyat politikamızı da buna göre ayarlıyoruz ve tüm ülkelerde farklı dönemlerde fiyat artışı yapıyoruz” (karar)

Editör: Haber Merkezi