ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesi dün sabahtan beri haber alınamayan ve çekiç kanatlarına çarparak batan "Kafkametler" kuru yük gemisinin 12 kişilik mürettebat kadrosu yayımlandı.

Bunun yerine Kafkametler'in limanına doğru sürüklendiği ve karaya oturmak için kıyıdan uzaklaşarak deniz duvarına çarptığı, bunun üzerine iletişimin kesildiği öğrenildi.

Kentte dün etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, bu sabah Ereğli Limanı'nda iki geminin palamarlarının kopması sonucu sular altında kaldı.

Türk bayraklı Kafkametler gemisinin limanına sürüklenmemesi için karaya çekildiği bildirildi.

Gültan Kışanak Cezaevinden Tahliye Edildi: "Özgürlüğe ve Barışa İhtiyacımız Var" Gültan Kışanak Cezaevinden Tahliye Edildi: "Özgürlüğe ve Barışa İhtiyacımız Var"

Daha sonra gemi dalgakırana çarptığında iletişim kesildi.

Gemiye ve 12 kişilik Türk mürettebatına ulaşmak mümkün değil..

Olumsuz hava koşulları nedeniyle mürettebata yönelik arama durdurma çalışmaları gerçekleştirilmedi.

Akşam saatlerinde ise İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada geminin battığını söyledi:

"İzmir istikametine doğru limandan devam ediyor 'Kafkametler' isimli Türk bayraklı kuru yük gemisi, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle batarak sürüklendi ve kesildi dalgakıran. Gemideki 12 Türk ekibiyle henüz temas kurulmadı" dedi.

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, İkinci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmakinist Veli Özel, İkinci Mühendis Göksel Özel, Güverte Kaptanı Tamer Özer, Seyir Astsubay İsmail Kaptan ve Satlamış Uslu, Denizci Mustafa yer alıyor. Nacar, Kaptan ve Mühendis. Bu kişinin Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip ve Şef Metin Usta olduğu ortaya çıktı. Ekipten hala haber yok. (haberler.com)

Editör: Haber Merkezi