Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşanan Ayhan Aggedik cinayeti, 18 yıl sonra aydınlatıldı. Side Mahallesi'nde 2006 yılında kaybolan Aggedik'e dair ailesinin kayıp başvurusu yapmasına rağmen ulaşılamaması üzerine dosya kapatılmıştı.

Geçen yılın kasım ayında yapılan bir ihbar sonucunda, Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na Aggedik'in öldürüldüğü bilgisi verildi. Bunun üzerine soruşturma yeniden başlatıldı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri araştırmalara başladı.

Ekipler, 2006 ve 2024 yılları arasında ilçede bulunan kimliği belirsiz cesetlerle ilgili bilgileri inceledi. Aggedik'in kaybolduğu dönemde ailesinin verdiği bilgileri değerlendiren ekipler, Aksaz Mahallesi'nde bulunan boş bir arazide 18 Ağustos 2013 tarihinde bulunan cesetin, Aggedik'e ait olduğunu tespit etti.

Yapılan incelemede, cesedin Ayhan Aggedik'e ait olduğu belirlendi. Polis ekipleri, cinayete karıştığı tespit edilen 7 kişiyi belirledi. Bu şüphelilerden Abdurrahman A.'nın 2022 yılında hayatını kaybettiği belirlendi.

Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür" Kozağaçlı ve Timtik Kararına Mersin'den Tepki: "Bu Karar Hükümsüzdür"

Operasyonlar sonucunda, M.A., Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde; Y.A., Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde; B.O., M.K., İ.K. ve A.A. ise Manavgat'ta gözaltına alındı.

Yapılan işlemlerin ardından Y.A., M.A., İ.K. ve B.O. "Tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan tutuklandı. M.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.A. ise serbest bırakıldı.

Kaynak: Karar