2023 Ekonomi ve İstişare Toplantısı başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Siyasi istikrar olmadan ekonomide istikrar olmuyor, öngörülebilirliğin artırması toplantıda önemli maddelerden biriydi" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 Ekonomi ve İstişare Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Yılmaz'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Kobani davası kararının ardından Diyarbakır'da protestolar yasaklandı Kobani davası kararının ardından Diyarbakır'da protestolar yasaklandı

Enflasyonla mücadele, fiyat istikrarını sağlamak sadece ekonomik anlamda değil sosyal anlamda da önemli. Sabırla yapılması gerekliliği konusunda genel fikir olduğunu söyleyebilirim. Eylül'de açıklanacak Orta Vadeli Program önemli.

Konut arzının artırılması, konut maliyetlerinin düşürülmesi noktasında önemli katkılar ifade edildi. Bütçede disiplini sağlarken bütçedeki deprem başta olmak üzere artan harcamaları bütçe açığını belli düzeyin üzerine çıkarmaması açısından yaptığımız çalışmalar var. Bununla ilgili gelir tedbirleri aldık, harcama tedbirleri de alınmalı.

Cari açığı düşürmeye dönük tedbirler ifade edildi. Cari açık tasarruf açığıdır. Yatırımları finanse ettiğiniz kullandığınız iç tasarruf kadar dış tasarrufu da kullanırsınız bu da cari açığı doğurur. Cari açığı aşağı çekmiş olacağız. Dışa bağımlılığı azaltıcı, yerli milli üretimi desteklemeli, ara malların yurt içi üretimine seçici destekler vermeliyiz görüşlerini ifade edeyim.(karar)

Editör: Haber Merkezi