Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gelişmekte olan ülkelerde öğrencilerin gelişimlerini izlemek ve okullar arası bütünlüğü sağlamak amacıyla bu yıldan itibaren "ortaokul, lise, ulusal, il ve okul düzeyinde 3 farklı ortak sınav talebi" başlattı. Müfredat ve uygulama birimlerinin oluşturulması.

Yeni geçişle birlikte 2023-2024 eğitim-öğretim yılı; 1. çeyrek 1. Sınavlar 30 Ekim – 10 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleşti.

Ortak sınavlar yarın ve Çarşamba günü 81 ildeki tüm okullarda yapılacak. Yarın altıncı sınıf Türkçe ve matematik, Çarşamba altıncı sınıf. Birinci sınıf Türk dili, edebiyatı ve matematik derslerine yönelik sınavlar yapılacaktır.

NTV'nin haberine göre; Bakanlıkça yapılacak ortak yazılı sınavlara ilişkin başvurular Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak okullara gönderilecek. Sınav okulda görev yapan öğretmenler tarafından uygulanacaktır.

Sınavlara özel okul öğrencileri de girecek. Ortak yazılı sınavın sonucu ilgili dersin öğretmeni tarafından e-Okul sistemine kaydedilecektir. Sınav sonuçları ders notu olarak değerlendirilecek ve karnede bildirilecektir.

Ortak yazılı sınava ve bütünleme sınavına geçerli bir mazereti olmaksızın girmeyen ve kopya çeken öğrencilere puan verilmeyecektir. Sınava giremeyen öğrencilerin notlarında G yazılacak, kopya çeken öğrencilerin notlarında ise K yazıp ortalamaya dahil edilecektir.

Kaynak: KARAR